Thursday, 17 April 2014

Nostalgia Kembali. TAHNIAH Tun Perak!

Assalamualaikum.

Seronok pulak hari ni bila lihat senior-senior team Sg Pusu 2002-2012 rancak bersembang. Menimbulkan kembali nostalgia lama. Serius rasa sebak ada. Rasa seronok ada. Rasa macam nak undur masa balik. Haha. Antara hasil perbincangan yang menarik perhatianku dalam group whatsapp kami yang rancak hampir 2 jam bersembang kisah lama.

1) Tahun pertama pasukan kita mewakili Selangor 2003, tahun terakhir 2013.
2) Juara Kebangsaan pertama dalam sejarah - Zul, Meor & Faiz.
3) Orang pertama kena lempang dalam gelanggang - Hafiz.
4) Orang pertama buat iklan sabun LUX dalam gelanggang - Solo 2002.
5) Orang pertama tak dapat placing dalam game - Zul.
6) Orang pertama tidur dalam bas masa kebangsaan 2003 - Azmi.
7) Pesilat pertama mewakili Malaysia (AUG) - Nazrul & Hanif.
8) Orang pertama 'belot' dalam dunia persilatan - Nisa.
9) Orang pertama patahkan hulu parang Ckg Samat - Lalek.
10) Pesilat pertama main Jurus Tunggal - Faiz.
11) Pesilat pertama mian buah jurus tunggal dalam tempur - Nazrul & Mujahid.
12) Pesilat pertama main seron - Zul.
13) Pesilat pertama takut dan minta maaf sebab patahkan jari pesilat lain - Meor.
14) Pesilat pertama main semua acara termasuk persembahan Hari Guru - Faiz.
15) Pesilat pertama patahkan tengkuk Abg Hanafi - Meor.
16) Pesilat pertama dapat sandang - Ihsan.
17) Pesilat petama kena tegur dengan Ckg Sani sebab pegang pisau macma pegang keris - Azmi.
18) Pesilat olahraga yang main seni keras macam kayu - Ihsan.
19) Pesilat pertama pukul gendang tak berhenti - Tarmizi.
20) Pesilat pertama tidur dalam tandas - Anuar.
21) Pesilat Selangor jatuh katil sehari sebelum game - Zairy.
22) Pesilat yang kerap tidur - Zairy.
23) Pesilat pertama yag mewakili Malaysia untuk persembahan - Zul, Faris, Nazrul, Zairy.
24) Pesilat pertama pecah bata - Meor.
25) Pesilat pertama dalam ujian 10 kali back flip non stop markah penuh - Nazrul.
26) Pesilat pertama dinodai di Thailand - Zul.
27) Pesilat pertama yang buat silap masa game - Faiz.

Fuh! Serius banyak giler. Sangat-sangat mengembalikan nostalgia lama. Yang pahit ada. Yang manis pun ade. Di situ lah kami mula berkenal antara satu sama lain. Ibarat keluarga dan adik beradik. Ukhuwah mula terbentuk di bawah tunjuk ajar Ckg Halim. 10 tahun kami menghantar wakil ke kebangsaan. Alhamdulillah semuanya berbalikkan pingat kecuali tahun 2004. Itulah sekolah kami dulu. SMK SG PUSU.

Namun, sekarang ianya hanya tinggal memori. Masing-masing dengan kehidupan dan komitmen masing-masing. Ade yang kerja kat Sarawak. Ada yang kerja kat Dubai. Moga kenangan masih dapat terus terbina. Harap kita dapat adakan reunion kembali. Sangat rindu saat bersama kalian semua.

TAHNIAH dari pihak saya walaupun tahun ni antara tahun yang sangat kurang hasilnya. Semua pesilat dan muka baru. Laluan mudah untuk team SEKTAS tembus ke peringkat negeri. Insya-ALLAH tahun depan cuba lagi.


Bila tiga sekolah bergabung. SMK Tun Perak, SMK Seri Gombak dan SMK Sg Pusu. Congratz to all!

Wallahualam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...