Monday, 30 May 2011

Hakikat yang TERPAKSA aku Terima..

Assalamualaikum.

Mohon maaf dari pihak penulis sendiri kerana terpaksa mengabaikan laman Blog Seuntai Kata hampir sebulan lamanya. Kesibukan yang melanda penulis kini semakin kritikal tambahan bukan sahaja sibuk menghadapi short sem malah terpaksa fokus untuk latihan persediaan menghadapi kejohanan silat yang akan datang. Hmm.

Namun, aku masih tak dapat terima hakikat bahawa aku kini sudah sampai ke usia 21 tahun. Senang cerite aku dah boleh mula mendaftar untuk mengundi pilihanraya. Tapi aku langsung tak berminat nak cakap pasal politik kat sini. Sebenarnya, umurku sekarang ni telah menyebabkan tahun lepas merupakan kali terakhir aku melibatkan diri dalam Sukan Malaysia (SUKMA). Diri ini terasa sedih sangat kerana tak dapat merasai peluang kali kedua untuk libatkan diri dalam sebuah temasya sukan yang besar peringkat Malaysia tu.

So, sekarang ni aku masih teruskan training tapi untuk persediaan menghadapi Game Open. Ade jugak Coach aku mintak bantuan sikit2 menolongnya mempersiapkan pesilat-pesilat elit selangor untuk Sukan Selangor (SUKSES) yang menjelang tiba. Hmm. Gudluck untuk semua.

Disebabkan kelas aku untuk short sem ni hanya pada hari Selasa dan Khamis sahaja, setiap hari Jumaat aku akan turun training kat Pusat Latihan Silat Seni Selangor di Sg Penchala Damansara sehingga hari Ahad. Hari Isninnya aku akan gunakan untuk menyiapkan assignment2 aku. Huhu. Begitulah rutin mingguanku untuk short sem kali ni. Agak pack tapi itulah hakikat yang aku terpaksa akur sebagai rutin seorang atlit. Huhu.

Insyallah sekadar perkongsian. Setakat ni jer dulu. Kalau ade masa aku update lagi. Wallahualam.

Monday, 16 May 2011

Hari Guru

Assalamualaikum.

Terasa lama tak mengupdate ape-ape kat dalam blog aku ni. Maklumlah terasa busy sejak dua menjak ni. Alhamdulillah kerana masih diberi kesempatan untuk merasai nikmat Iman dan Islam sehingga kini dan juga kerana masih diberi peluang untuk menghirup udara pinjaman-NYA. Hmm.

Hari ini merupakan tanggal 16hb Mei 2011. Merupakan satu hari Istimewa buat semua warga Pendidik seluruh Malaysia. Yaa! HARI GURU. Dikesempatan ini, penulis ingin mengambil peluang untuk mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU buat semua guru-guru diluar sana dan khusus kepada Cikgu-cikgu yang pernah mengajar penulis sejak dibangku sekolah.

SK Taman Melawati 1
|
SMK Taman Melawati
|
SMK Sungai Pusu
|
CFS IIUM PJ
|
IIUM Gombak.

"SELAMAT HARI GURU"

Tidak ada yang mampu dibalas oleh penulis melainkan ungkapan TERIMA KASIH.

Setiap tahun memang aku takkan lupekan tarikh keramat 16hb Mei kerana sehari sebelum tarikh tersebut merupakan ulang tahun kelahiranku. Untuk tahun ini, MISI aku hampir berjaya untuk tidak menghebahkan tarikh birthday aku kat FB. Haha. Tapi ade jugak seorang member aku yang masih ingat tarikh birthday aku dan wish menerusi FB. Start dari satu status WISH Birthday beliau, barulah ade kelibat sahabat2 yang lain wish kat aku. Haha. Anyway, Thanks a lot. :)

"HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF"

Setakat ni jer dulu. Sejak dua menjak ni, aku macam dah takde mood sangat nak berblogging. Tak tahu sebab ape. Hmm. Cau dulu, Assalamualaikum.

Thursday, 5 May 2011

Kulit Lupakan Kacang! Hmm.

Assalamualaikum.

Aku tak paham kenapa wujudnya istilah kacang lupakan kulit. Maksud aku kenapa orang zaman sekarang cepat sangat lupakan diri. Dulu masa susah-susah punyalah cari kita, mengendeng dengan kita nak belajar sesuatu dari kita. Then bile dah berjaya die boleh lupekan kite malah ade yang siap mencaci-maki kita yang dahulunya merupakan guru kepadanya.

Ibarat Kacang Lupakan Kulit

Ok! Aku pun tak tahu nak cakap camne dengan makhluk-makhluk Allah yang berperangai seperti tu. Dorang tak tahu ke daripada sesiapa pun kita tuntut atau belajar walaupun hanya belajar menyebut huruf 'A' sekalipun, dia adalah merupakan guru kita. Sedikit jer hati seorang guru terguris akibat perwatakan dari anak muridnya sendiri, nescaya anak muridnya akan tempuhi satu kegagalan dalam kehidupannya kelak sebagai balasan dari perbuatannya.

Percayalah. Renung-renungkan.

Hmm.Done!

Sebenarnya aku takde pape nak celoteh malam-malam ni. Tapi aku nak jugak post something kat blog aku ni. Haha.Pape pun, lagi beberapa hari jer lagi dah nak masuk UIA balek. Tapi untuk short sem ni aku ambek satu subjek jer. So mungkin tak sesibuk sebelum ni. Tapi ape aku nak buat yer kalo bosan nanti ek. Hmm. Mungkin baca buku kat bawah ni kot. Huhu.


Pemberian adik-adikku a.k.a. anak murid silat di SMK Sg Pusu. Hmm. Dorang belikan masa Book Fair 2011 kat PWTC. Huhu. Agak terharu pada mulanya. Thanks very much.

Baru jer lepas tengok cerite Fast 5 kat wayang beberapa hari lalu. Komen aku, hmmm. Smart! Gempak! Grafik Cun! Tak rugi bazir 2 jam ngan tiket 9 hinggit untuk tengok cerite ni. Haha. Kalau lah ade filem Malaysia macam cerite ni aku Tabik Spring punye!

Fast 5

Sekian untuk kali ini. Wallahualam.

Wednesday, 4 May 2011

Cuti Nak Habes! Tapi Silat aku tak habes2 lagi~

Assalamualaikum.

Dah lama bebenor rase nyer aku tak mengupdate kan ape-ape kat dalam blog aku ni. Nak kata busy dengan belajar, ni dah sampai nak habes cuti dah. Mungkin rase dah agak bosan menulis kot. Atau mungkin terlalu sibuk dengan komitmen luar, e.g : Silat. Hmm.

Cuti aku dah tinggal lagi 4 hari jer. Hari Ahad ni dah nak kene check in masuk mahalah. Barang-barang macam biase tak ready pape lagi. Last minit packing. Tapi bila aku pikir-pikir balek macam cepat jer cuti aku ni berlalu. Pejam celik pejam celik dah nak habes dah. Ape yang aku buat yer waktu cuti ni? Hmm. Aku rase cam terasa kosong jer. Takde input pape pun aku dapat waktu cuti ni. Member semua ade yang keje untuk timba pengalaman ngan kumpul duit, pastu ade yang terlibat dengan kem-kem agama dan macam-macam. Tapi aku ni aku rase cam 24 jam jer aku bersilat. Mungkiin sebab minat kot atau hobi aku.

Semalam result untuk semester sebelum ni keluar. Overall CGPA tersasar sikit dari aku punya target. Mungkin sebab masa aku final tu asyik sibuk bersilat kot. Nah! ni la akibatnya. Tapi aku tetap redha dengan ketentuan-NYA.

Alhamdulillah

Sekarang ni aku telah diberi amanah untuk membawa gelanggang silat sekolah lama aku sebagai Jurulatih. Then mase-mase aku cuti ni pulak la banyak demo kene buat. So, mungkin sebab tu kot aku busy. Plus dorang pulak ade yang terlibat dengan kejohanan-kejohanan luar. Hujung minggu ni jer dah ade dua kejohanan yang aku kene attend iaitu Kejohanan Pencak Silat Sekolah-Sekolah Negeri Selangor dan Kejohanan Pencak Silat Remaja Kebangsaan Gayong. Hmm. Ade la 2 kategori silat seni wakil dari sekolah aku. Huhu.

Demo Silat Perpisahan PK (Pn Aida)

Demo Silat Alu2an YB Timb Menteri Pelajaran

Kejohanan Silat MSSD Gombak 2011

Mungkin kejohanan hujung minggu ni merupakan penutup tirai cuti semester aku untuk kali ni. Huhu. Insyallah setakat ni jer dulu untuk kali ni. Di lain waktu kita mengupdate lagi. Wallahualam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...