Sunday, 31 October 2010

Temu Yang Telah Diduga = Temuduga PPKNS

Assalamualaikum.

Fuh~
lega rse nyer..
sbb bru jer habes interview utk pnjmn kerajaan selngr..
now..
let me cite sket ape yg terjadi spnjg prjlanan ke interview..

*****

hmm..
pg2 aku dah bgn awl dlm kul 625 pg..
tunaikn solat subuh..
then sbb ngantok sgt..
tido balek smpi jam 800 pg..

pastu aku teros bersiap2 nk pegi interview..
siap wat checklist ag..
tkot ade brg tertnggal lak..
then..
aku snggah umah ak jap..
nak amek sijil lahir ak yg ori..
then aku teros bertolak ke shah alam..

smpi sane dlm jam 1015 pg..
pastu sesat seketika..
then ak tanye makcik cleaner berhampiran..
kat mne Dewan Jubli Perak..
die kate kat belakang tu jer..
then ak pegi kat 'belakang tu jer'..
tp maseh tak kelihatan sinaran 'perak'nye..

namun aku mseh kuatkan smngt..
utk tnye kat inf0 centre bhgn dlm bgunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah..
soklan yg same cam td..
pstu die cakap..
"adek trun tangga sblh ni, then pegi kiri "
pastu aku pn tercari2 mne tngga yg dmaksdkn..
aku ikot jari telunjuk akak yg td..
tngk ade satu pintu dgn harpn pintu tu adalah laluan tangga nk trun bwh..
then bile bkak jer pintu tu..
rupe2nye bilik makcik cleaner kat situ..
cam hampes..
naseb baek takde org sdar..
takde la malu sgt ak..
haha..

pastu aku jln straight sket bru nmpk tangga..
then ikot arah yg akak td btau..
alhamdulillah tiba jugak ak kat Dewan Jubli Perak..
Fuh~

Sesampai jer kat situ..
kelihatan maseh tak rmai org yg tnggu gilirn..
aku pun pegi kat kaunter ambek giliran..
aku dpt giliran yg ke 12..
hoho..
cam lame ag jer..
siap akak yg jaga kaunter tu ckp kalo tak sarapan ag boleh pegi sarap dlu..
huhu..
disebbkan aku dah sarap sblm bertolak td..
aku juz tunggu jer kat ruangan menunggu..
lama gak la..

utk sesi interview kali..
hnya utk pelajr dri Uia n Utm jer..
bile sampi jer gilirn aku..
aku pun melangkah masuk kedlm Ballroom (tmpt temu duga dijalankan)..

dgn penoh yakin aku mendekati meja utk panel ke 2..
huhu..
sampia jer kat meja tu..
kata2 pertama ak ungkap kn ialah..
Assalamualaikum..
pebualan nye sprt dibwh..

Panel : Waalikumsussalam. Ni Nazrul Azam b Aliasaa ker?

Aku : Ye sya. Boleh sye duduk..(lantas ak duduk dn meletakn sume dokumen di atas meja panel tersebut..)

Panel : Terangkan pasal diri secara ringkas.

Aku : Err.. Nama diberi Nazrul Azam b Aliasaa, berasal dan lahir di Kuala Lumpur tapi tinggal di Selangor sejak dari lahir, anak ke4 dr 5 org adek-beradek, mndpt pndidikan awal di SK Taman Melawati 1, menyambung ke prgkt menegah di SMK Sg Pusu, Gombak, meneruskan pelajaran di Pusat Asasi Uia Petaling Jaya dlm bidang Kejuruteraan. Dan sekrg menuntut di Uia Gombak dalam bidang yg sama.

Panel :Ok. Ayah kerja sendiri yer? (sambil menunjukkan borg yg diisi dulu) kerja ape yer.berniaga ker?

Aku : Tak. Ayah kerja consultant. dlm bidg bisnes.

Panel : Mak keje ape?

Aku : Surirumah.

Panel : Kenape tak tlis nama mak kat ruangan penjaga ni? patotnye tulis nama mak. bukan nama abg yg dh mmg ade gaji besar.

Aku : yeke. tak tau pulak..(dlm ati "padahal bukan ak yg tulis..sume bapak aku yg tulis")..

Panel : tak pela kalo cam tu.. ok..kamu betol2 ke mgharapkan pinjaman ni??

Aku : yer..Saye mmg betol2 sgt2 mgharapkan pnjaman ni.. Sbb sye ni jenis seorg yg tak suka menyusahkan mak ayah.. Kalo sye perlukan duet, sye akn cube sdaye upaya cri sampai terdesak betol baru mintak bantuan mak ayah..tu pun ati saye maseh tak sng sbb terasa cam sshkan dorg..

Panel : kamu tak dpt ape2 scholarship ker?

Aku : dah penah apply tp tak dpt..huhu..

Panel : hmmm..(sambil mengangukkan kepalanya) skrg ni, kalo kamu dpt pinjaman ni, mcm mane kamu nk manage duet kamu??

Aku : Ok, insyallah kalo saye dpt pinjaman ni. First sye akan fokuskan utk pelajaran sye cthnye utk fotostat (haha..kene berkira gak), beli buku pelajaran dan mcm2 ag.. utk mkn minum pulak sye akn cbe gune duet simpnan sye dulu smpai tak ckup baru gune balance duet pnjamn nnt.

Panel : ok. rase nye tu je..cume mslhnye borg ni jer la..sbb kamu tulis nme abg kamu kat ruangn penjaga jer dlm borg ni..kalo tak markh kamu dh tinggi da..tapi takpe..kalo ade rezeki insyallah kamu boleh dpt..cube lah try skor utk sem pertama ni 3.7 ke atas.. nnt pinjaman ni boleh jd biasiswa..

Aku : insyallah saye coba..(dlm hati ak "bapak tinggi pointer die..huhu")

Panel : okla.. sampai sini jer..gudluck utk exam ni..

Aku : terima kaseh..(sambil mengambil dokumen dr meja panel)..Assalamualaikum.

begitulah serba serbi isi temuduga ak pg td..huhu..
ak tulis mane point yg ak ingt jer..
lega gak die tak tnyer soklan kbkk..haha..
habes jer interview..
teros bertolak pulang ke gombak..

*****

okla..
stkat ni jer dulu celoteh pasal interview..
nak sambung study..
esok ade satu paper..
satu bebanan dah terlepas..
tp byk ag yg menunggu...
huhu..
wassalam.

glosari : PPKNS = Pinjaman Pelajaran Kerajaan Negeri Selangor.

Aku Betol2 Gila!!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
smpt gak ak nak coretkan sikit pasal keadaan ak skrg ni..
yg agak ke'busy'an dgn mcm2..

hoho..
syukur sgt..
smlm bru jer habes ag 2 paper final exm ak..
UNGS 2030 n Drawing..
so skrg ni da tnggl ag 4 paper..
4 paper tuee!!
haha..
rase cam tak berkurg jer..
lolz..

tp nape yer..
exm final kali ni..
ak rase cam tak mcm exm final yg ak penah hadpi sblm2 ni..
mgkn ak jer kot..
aku tngok mmbr ak sumer striving giler2..
cemburu gak ak tngk dorg..
huhu..

pastu bile pikir2 blek..
aku ni betol2 giler..
dont take it literally..

mksd ak..
ade ke patot..
tengah mggu exam final..
leh jer ak nak g tening game kebangsaan kat luar..
ulang alik Gombak-Penchala..
pastu bile balek jer da penat2 bdn..
bantai tido pulak..
huhu..
bpak rileks giler ak..
ak pn tak caye..

ni briefly pasal jadual ak sblm ni until akn dtg ni..

Isnin (25/10) - Latihan Silat
Selasa (26/10) - Last Assignment Quiz Statics
Rabu (27/10) - Latihan Silat
Kames (28/10) - Exam Drawing CAD
Jumaat (29/10) - Latihan Silat
Sabtu (30/10) - Meeting Atlet Silat Selangor kat Shah Alam
Ahad (31/10) - Exam Ungs 2030 n Engin Drawing
Isnin (1/11) - Interview PPKS
Selasa (2/11) - Exam Electric Circuit
Rabu (3/11) - Exam BM Kejuruteraan
Kames (4/11) - Exam Calculus
Jumaat (5/11) - Going To Perak for National Silat Competition
Ahad (7/11) - Exam Statics
Isnin (8/11) - Pengisytiharan Kemerdekaan Aku.. Haha..

ak harap ak tau ape yg ak wat..
btw..
doakan ak berjya dlm final exam ni..
n for my intrview..
ia amat bermakna bg ku..
wallahualam.

Monday, 25 October 2010

Jom Study!!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.
pagi yg penoh ketenangan..
dan kesepian..
mmg waktu yg terbaik utk mengadap buku..
hoho..
sdg2 aku meng'online'kan diri..
aku terdgr perbualan dibwh..

*****

akal :
oit!!
exam da x lame da oit..
bile nak study ni??

nafsu :
yeke??
bukan lame ag ker??
ari ahad ni kan..
lame ag too0..

akal :
kepale otak hang lame..
cube pikir balek..
sempat ke ko nak study sume subjek..
ko ade 5 ari jer dari skrg..
ari kames ni ko ade exam CAD..
cnfrm2 rabu mlm ko stdy CAD punyer..
abes tu bile nk stdy sbjk len??

nafsu :
ari slain ari kames tu??
sikit jer kene stdy..
lek ar..
tak yah kelam kabut..
be cool..

akal :
coolent agent boleh ar..
tengkorak ko..
ko ingt ni exam midterm ker??
ni final la WOIII!!
exm yg menentukan CGPA utk sem2 dpn..
ape cite ngan penglibatan ko ngan game silat kebangssan ni pulak??

nafsu :
hoho..
insyallah aku join kalo masa game tu jatuh bukan pada masa paper ak..
kire aku jd runner kot..

akal :
habes tu..
ko tak terpkir ker..
kalo buat nyer game ko tu jatuh pd ari slase pg (3/11)..
ptg tu ko da ade exam circuit..
sempat ke ko nak stdy..
dgn nak rushing balik kl dr perak nyer..

nafsu :
ala..
ari2 sblm tu bleh stdy kan..
tak de mende la..
bukan bg effect pape pn..

akal :
kepale ko..
kalo bg effect pn..
bukan ko rase pon..
aku jugak yg menanggong risiko..
camne pulak mk bapak aku kate kang..
silap2 die salahkan silat pulak..
ade ko pikir cam tu x??
cnfrm tak kan..
ko ape tau..
buat mende tak faedah jer..
pastu dgr jer ape yg setan suh wat..
cuba la ko ikot sikit aku ni..
ko patotnye ikot ckp aku..
bukan nye bisikan setan2 kat luar sne..

*****

ishh3..
ape ak wat ni..
da nak exam da..
jom stdy..
sekian.

p/s : baru jer lepas menikmati sarapan roti canai+roti planta kat Cafe Siddiq Uia Gombak..Burrpp~..Alhamdulillah..

Friday, 22 October 2010

Surat Dari Pejabat SUK Negeri Selangor

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..

baru jer habes satu paper final pg td..
paper yg hanya mngmbil mase setengah jam..
mmg mase yg diperuntukkan..
bukan ak yg kuar awl tau..
hehe..

smlm..
tengah2 ak stdy..
tetibe ak dpt msge dr abg ak..
mengatakan..

"Salam.
Ade surat dari pejabat setiausaha pelajaran negeri selangor."

aku pn amek kptusan nak g amek surat tu kat umah abg ak arini..
lepas habes exm pg td..
pegi srpn ngan member..
teman die basuh kete skali..
then, balik tu teros bertolak g umah abg ak..

tngah ak belek2 surat kat peti surat umah abg ak..
tngk2 mmg ade satu surat jer..
iaitu surat ak..

hmm..
bile tngk cop dpn surat tu mmg dari..
pjbt setiausaha pljrn negeri selngor..
name aku pun ade tertulis di sudut penerima surat tu..
mesti la kan..
da ak punyer..
haha..

aku pun terus mencantas lipatan surat di bhgn atas..
berusaha nk membukanya..
huhu..

bila da bukak..
aku teros membaca dgn penuh smgt inquiri yg melambung tinggi..
hoho..

sebahagian kandungan surat tersebut..

*****

NAZRUL AZAM BIN ALIASAA
Alamat..bla3..

Saudara

TEMUDUGA PINJAMAN PELAJARAN KERAJAAN NEGERI SELANGOR SESI KEDUA TAHUN 2010

Dengan hormatnya saya diarahkan merujuk kepada perkara diatas.

2. Sukacita dimaklumkan bahawa Kerajaan Negeri Selangor akan mengadakan Sesi Temuduga Pinjaman Pelajaran Kerajaan Negeri Selangor bagi Sesi Kedua Tahun 2010 mengikut ketetapan seperti berikut :

Tarikh : 1 November 2010 (Isnin)
Masa : 9.00 pagi- 1.00 petang
Panel : 2
Tempat : Ballroom Dewan Jubli Perak,
Tingkat Bawah, Bangunan Sultan Abdul Aziz,
40000 Shah Alam
(Sebelah Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah)

*****

Woha!!
ak dipanggil pegi temuduga..
giler ar..
first tyme kot..

camne ni??
nak kene wat persediaan ape yer..
hmmm..

naseb baek temuduga kali ni tak yah speaking..
hehe..:P
bak kata member ak yg dah pegi masa sesi pertama awl tahun ari tu la..
pegawai yg temuduga tu tanya soklan sume dlm bahasa ibunda..
huh~
ade la lega sikit..

tapi..
bile usha balek tarikh temuduga tu..
tngk2..

1hb November 2010 !!!

Tidak!!
aku ade paper final exam pd..
31hb Oktober and 2hb November 2010..
tngh2 tu..
aduss..
camne la agknye keadaan ak mase tu nnt..

takpe lah..
as long as die tak kaco tarikh tu suda..

pape pun..
aku harap temuduga tu nnt berjln dgn lancar..

akhir kata..
doakan ak berjaya dlm temuduga..
dan dpt wat pinjaman dgn kerajaan negeri selangor tu..

wallahualam.

Minggu Exam Kembali!!

Assalamualaikum.

alhamdulillah..
sbb ak masih dberi peluang utk idop ag arini..

syukur jugak dipanjatkn kpd ilahi..
ak masih merasai nikmat iman dan islam..
yg ak rase nikmat yg paling besar disisi islam..
alhamdulillah..

dikesempatan ini..
aku nk mengucpkn..
SELAMAT MENYAMBUT MINGGU PEPERIKSAAN AKHIR..
kpd sume dak2 Uia Gombak..
semoga kalian sume dah bersedia hendaknya..

cam biase la..
suasana mggu final exm mmg jauh berbeza dr mggu2 biase..
library slalu jer penuh..
dgn ramai nyer dak2 yg stay up blaja smpai 2-3 pg..
dgn rmai nyer dak kecoh2 nk cri kts2 soklan sem2 lepas..
ade jugak yg tak sempat nk mkn sehari sbb mengadap buku jer memanjang..
dan mcm2 ag..

aku pulak??

hmmm..
stakat ni mood stdy ak tak dtg ag..
ak pun tak tau nape..
nak kate final exm lame ag..
esk jer dah mule satu paper final..
huhu..

tp standard la..
bile kate student ni..
mesti stok stdy last minit nyer..
esok exam..
mlm sblm nye baru la nak stdy satu buku..
hoho..

berikut adalah jadual final exm ak..

*****

ECE 1101 (Engineering Lab 1) -18/10
MME 1211 (Engineering Drawing) -31/10
UNGS 2030 (The Islamic Worldview) -31/10
ECE 1311 (Electric Circuit) -2/11
LM 2017 (Bahasa Melayu Kejuruteraan) -3/11
MTH 1112 (Calculus 1) -4/11
MEC1391 (Statics) -7/11

*****

woha!
tarikh exm pun dekat2 jer..
kene mule stdy skrg ni!!
da takde mase..
huhu..

tapi smpai skrg ak tak puas ati ag..
tarikh pertndgn silat kebangsaan ak clash ngan exam..
iaitu pd 2 hingga 7 nov ni..
adoyai..

k la..
nak g stdy..
hehe..
Wassalam.

Thursday, 21 October 2010

Confuse

Assalamualaikum.

fuh~
minggu yang penuh dengan kesibukan..
menghadapi quiz, assignment dan seumpama..

tanpa disedari dah menjelang hari jumaat..
cepat benar masa berlalu..

namun..
hati ini masih terasa bingung..

malam ini aku terpaksa berdepan dengan 4 perkara..
yang mana kesemuanya berlaku pada masa yang sama tapi lokasi yang berbeza..
aku terpaksa buat pilihan..
yang mana satu aku patut hadiri..
perkara tersebut ialah..

1) latihan silat di pergunungan penchala bagi mempersiapkan diri untuk menghadapi kejohanan pencak silat terbuka peringkat kebangsaan di perak awal bulan depan.
-Aku sebagai atlet negeri Selangor.

2) menghadiri satu perjumpaan barisan gurulatih silat gombak dan beberapa ajk dari Silat Smksp khususnya dibawah naungan Cikgu Halim bagi membuat sedikit postmortem berkenaan majlis penghargaan yang telah dijalankan pada hari Ahad yang lalu.
-Aku sebagai Setiausaha Jawatankuasa Pengelola Silat Smksp.

3) latihan silat gayong di Bandar Mahkota Cheras dibawah pemantauan/pengajaran oleh Cikgu Jasmi Baba.
-Aku sebagai anak gayong.

4) satu majlis punutup LEP (Language Enhancement Program) yang diadakan di Main Auditorium Uia Gombak. Justeru, pensyarah BM En. Harun Hashim telah mewajibkan semua pelajar yang beliau ajar untuk hadir pada majlis tersebut dan kehadiran tersebut akan dimasukkan dalam pemarkahan akademik kami.
-Aku sebagai pelajar En. Harun Hashim.

hmmm..
Yang mana satu aku nak pergi yer..

Wallahualam.

Tuesday, 19 October 2010

Bila Datang Bulan

Assalamualaikum.

Aduss~
Nape yer..
asal tension jer..
mesti tulis kat blog..
asal tulis kat blog jer..
mesti tension..
woha!

aku pun tak tau..
betol la kate member ak..
aku ni sejak due menjak ni selalu tetibe tension..
pastu bile tension jer..
mesti nak bersendirian or duk senyap jer memanjang..
bak kate die cam dtg bulan..
hoho..

bile ak pikir2 balek..
aku rase la..
faktor utama aku slalu tension ialah..

jeng3..

sbb assignment yg terlalu byk..
pastu kene submit dlm mggu ni gak..
satu haprak pon tak buat ag..
antaranya..

100 artikel BM kene submit hari khamis (21/10)..
kerja kursus BM kene submit pd hari yg sama..
projek engin drawing kene submit hari jumaat (22/10)..
byk nyer..
satu pun tak setel lagi..
adoyai~

pastu..
hari khamis ni jugak ade last quiz for electric circuit..
damn it..
dah lah topik last2 ni cam hampes jer..
blaja mase lecture tak penah paham..


plus ari sabtu ni ade final exam for study circle..
walaupun paper die sume soklan objektif..
tapi still kene lulus..
hoho..

then..
mase ngah klas circuit td..
aku dpt msge dari Abg Amy..
Senior Silat..
mengatakan..

"Akum sahabat. Meeting postmortem mjls sg pusu akn dbuat d umah ckgu halim pd jumaat 22.10 ni jam 830pm. harap dpt hadirkan diri. Tlg sampaikan pd yg lain. Tq."

damn..
ade meeting lak jumaat mlm..
dengan mggu yg penuh dgn submission of assignment and exam..
mcm tak pegi jer..
huhu..

argghh..
maleh nak pikir..
ikot hati ak,,
nak jer ak tinggalkan kesemuanya..
tapi..

"Ikot Hati, Mati
Ikot Rasa, Binasa"

habes tu ak nak ikot ape??
lolzz..
sekian.

Monday, 18 October 2010

Viva Oh Viva !!

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..
sykur ke hadrat ilahi kerana masih mmberi peluang utk ak menghirup udara pinjaman-NYA..

smlm..
aku baru je selesai satu paper final utk sbjk lab engineering..
paper ni dikenali dgn name VIVA..
hoho..

dr awl pg aku bgn dr tido dlm kul 745pg..
then teros siap2 pegi..
sbb nak pegi awl nk tngk giliran aku buat VIVA kul bpe..
smpi jer lab dlm kul 815pg..
tngk giliran yg tertampal kat pintu lab tu..
tngk2 giliran aku kul 1000pg!!
adoyai~
lmah smgt..
penat2 dtg awl..
hoho..
naseb baek ade geng gak yg buat VIVA kul 1000pg..
pastu semntara tunggu giliran..
aku pegi sarapan kat cafe berdekatan..
huhu..

habes sarapan n lepak2 online jap..
then teros menuju ke lab balek nak redy wat VIVA..
then dpt tau dr member2 ak yg len..
exp3 ngan 5 yg kuar..
giler ar..
dah lah lgsg tak sdy exp 5..
sbb dgr2 stndrd exp ujung2 a.k.a susah..
jrg gilerz masok..
tp tngk2 kuar pulak sem ni..
adoyai..

pastu bile smpi giliran ak..
aku pun masok lab dgn bismillah..
hoho..
tepat kul 1010pg dah mule..

mase tngah buat exp 5 tu..
kene gune oscilloscope utk detect ac current punya gelombang graphically..
aku pn connect kan circuit yg diberikan..
sampai dpt bentuk gelombang yg sepatotnye display kat oc..
tp tbe2 aku stuck pulak..
camne nak kire Vc, Vr and Vs die..
adoyai..
patot nye kene kire ikut oc..
tapi aku kire gune voltmeter jer..
lolz..
tak tau betol ke tak..
haha..

..oscilloscope..

then..
aku perhatian dak2 sekeliling buat camne..
bukan meniru tau..
jgn salah paham..

pastu ade sorg dak tu stuck gak..
sbb tak tahu formula nak kire maklumat diberi..
boleh pulak die tanya tutor..
tapi tutor tu kedekot..
tak nak b tau..
haha..

then aku tngk dak sebelah ak..
name die Tariq..
dak arab saudi..
mmg terkenal dgn kepandaiannye dlm bidang electric circuit..
kalo kat dlm kelas lab enginering kitorg ni dah cam tutor..
sbb slalu ajar org..
tp bile mase VIVA tu pun aku nmpk die cam stuck..
siap mundar-mandir depan meja exp beliau..
hoho..
kalo die pn cam tu..
apatah ag aku ni..
haha..
agk tensi gak..
tp nk wat camne..
redha jer la..

..gambar hiasan..

habes jer VIVA..
aku teros pegi kat tutor ak..
nak cek carry marks ak..
tngk2 exp2 nyer markah group aku takde..
dorg ckp report exp kitorg hilang..
siot tul..
penat2 kitorg dtg klas UNGS lewat sbb nak submit report setiap kali klas lab tu..
tp dorg tak pandai jaga lak..
hoho..
terpakse buat yg baru..

tp bile cek2 balek majoriti sume mrkh report exp2 dak2 klas ak sume takde..
camne la dorg wat keje yer..
sampai report student pun leh hilang..
adoyai~

stakt ni jer dulu utk paper final aku yg pertama..
sekian.

Sunday, 17 October 2010

Training.Open House Bro Harun.Jamuan Akhir Tahun Silat Smksp

Assalamualaikum.

Arrgghhh!!..
nape aku terasa cam tension sgt arini..
mgkn sbb mcm2 bende main dlm fikiran ak skrg ni..
huhu..

antaranya..

pasal game kebangsaan yg akan diadakan pd 2 hingga 7 nov ni..
aku sepatutnya wakil pesaka selangor maen kategori silat seni regu dlm game tu..
tapi malangnya..
pd 2, 3, 4 & 7 hb nov ni ak ade paper final exam..
Oh tidak!!!!
camne ni??
game ni dah lah selection malaysia..
game yg ak impikan setelah ak terlepas peluang 6 tahun yg lepas..
huhu T_T..
nak extend paper kene pegi discuss ngan lecturer setiap paper..
mintak buat special exam..
tp masalahnya..
surat utk game tak dikeluarkan lg..
adoyai~..
runsing betol pikiran ak skrg ni.
huhu..
dah lah nak redy utk game tu pun dah kene training setiap hujung mggu..
pastu kategori ak ni kategori kumpulan..
yg terdiri drpd tiga org..
tp sampai skrg..
tak ckup ag sorg..
huhu..


next..
pasal training mggu ni..
huh~
letih betol..
mule ari jumaat mlm..
bertempat di pergunungan palimbayan kg. sg penchala..
aku, anep ngan syida jer yg tiba mlm tu..
kitorg jgak kene bersihkan kwsn glgg and pasang matress..
training mule esok pg nye dgn 'kayuh' tepat jam 7 pg..
then..
ptgnye pulak..
aku mintak excuse training pegi open hse umah lecturer ak kat seremban..
bertolak lewat dlm kul 645ptg dgn menaiki moto bersama member ak, Umar..
hoho..
first tyme moto ak sampai seremban..
balik dr seremban sampai uia tepat jam 1000pm..
pastu aku terus gerak ke penchala balek..
sambung training utk sesi mlm nyer..
sampai pukul 1 pagi..
huhu..
penat betol bdnku..
then ari ahd ptg nye pulak ade jamuan akhir tahun silat smksp..
naseb baek coach releasekan kitorg semua tghari tu..
hoho..
bdn yg lesu dan letih maseh terasa smpai skrg..

then berckp pasal jamuan akhir tahun silat smksp..
fuh..

tak sangke lak aku ramai jugak org2 besar gayong dijemputnye..
Cikgu Selamat - Pengerusi Adat Negeri Selangor..
Cikgu Ezhar - Khalifah Besar Negeri Selangor..
Cikgu Rais - Khalifah Besar WP Kuala Lumpur..

pastu ade diselit penyampaian sandang kehormat oleh Khalifah Besar..
antara penerima sandang kehormat..
Cikgu Tn Haji Karim Ihwan - Mantan Pengetua Smksp..
Cikgu Muslimah Tahir - Pen. Kanan..
Cikgu Aida Joned - Pen. Kanan HEM..

penyampaian sandang yg jelas nmpk seni adat nye..
hoho..
tahniah silat smksp!!

..bergambar sebelom pulang..

pastu baru lah aku tahu..
nape setiap kali gurulatih2 adekan meeting..
aku selalu tak dpt info..
sbb no tel. ak yg ade kat dorg salah..
adoyai..
terlepas aku nak join meeting pssgm Gombak..
huhu..

aduss..
hampir terlupe..
esok aku ade VIVA..
ape tu VIVA??
VIVA tu lebih kurg cam exam tp dlm bntuk kene wat experiment depan lecturer individually..
hoho..
alamak!!
tak study ag..
ok la..
stakat ni jer dulu..
wassalam.

Friday, 15 October 2010

Pre-Registration Course Sem 2 (10/11)

Assalamualaikum.
(..wat pre-reg lepas buat latihan lab circuit utk viva mggu dpn..)

Fuh~
Alhamdulillah..
berakhir sudah sesi pre-reg..
giler ar..
tak sampai 30 minit..
ade jugak klas yg dah full..
tapi..
naseb baek aku berjaya berada dlm golongan terawal..
huhu..

Berikut adalah senarai subjk2 yg akn ak amek sem dpn..
Total credit hour ak 17.5..
byk jugak..
tp nak wat camne..
byk lagi sbjk aku kene habes kan within first year kat sini..
adoyai..
***

Crse Code Sec. Course Name
CCHB 1012 11 STUDY CIRCLE 2 (BROTHER)
ECE 1201 2 ENGINEERING LAB II
ECE 1312 8 ELECTRONICS
ECE 1322 7 PROGRAMMING FOR ENGINEERS
LM 2021 1 BAHASA MELAYU UNTUK KERJAYA
MEC 1392 1 DYNAMICS
MTH 1212 7 ENGINEERING CALCULUS II
UNGS 2040 3 ISLAM, KNOWLEDGE & CIVILIZATION

***

tp ade satu ag sbjk yg ak tak sempt nak add..
barangkali dah full kot..
iaitu Tilawah Quran 2..
huhu (T_T)..

Subjk2 yg insyallah aku akn amek sem dpn (short sem)..
masih dlm perancangan..

WORKSHOP
ENGINEERING CALCULUS III
UNGS 2050

Pending Course/Subject..
Insyallah akn aku amek pd sem seterusnya..
hmm..

ECONOMICS
MANAGEMENTS

mase tengah wat pre-reg td..
kesian pulak ak tengk member aku sorg ni..
bile die nak login jer..
tak boleh..
server tu kate..

"Access denied!!Please contact finance division regarding outstanding tuition fees balance"

rupe2 nye..
die mmg dah byr tuition fee tu..
tp cume finance slip tu die tak submit kat finance division..
kire cam tak bayar jugak la tu..
huhu..
last2 die tak wat pre-reg langsung..
cian btol..

okla..
stkat ni jer dulu..
lega rase nye dah lepas pre-reg ni..
harap2 mase register sbjk sem dpn nnt..
berjalan lancar..
wassalam.

Thursday, 14 October 2010

Pre-reg, Quiz, Training

Assalamualaikum.

first tyme aku online kat cafe HS..
budak2 uia gombak tau la kat mne tu..
huhu..
agak bising..
skrg dah pukul 1200am..
tapi still rmai ag ade kat sini..
hoho..

aku pulak..
sbnrnye..
aku lepak sini pun sbb nak online jer pun..
nak harapkan dalam bilik ak..
cam hampes..
internet connection slalu jer putus..
hmm..

esok dah ade pre-reg kos..
kalo bg dak uia..
pre-reg kos dah cam zon perang..
dimana dorg kene berlumba2 cop kelas mane yg nak amek utk sem depan..
lewat bbrpa saat je dah leh penuh klas..
maklumlah..
kdg2 ade yg kejar lecturer nye..

contoh cam aku ngan member2 ak..
sume tngah kejar lecturer En. Harun Hashim utk sbjk BM sem dpn..
sbb die ni sporting n kdg2 slalu cancel klas..
hakhak..
and ag satu kalo klas die nie..
mmg tak penah tak gelak..
org yg pendiam pun dipakse nye gelak..
haha..
kekdg lecturer pun ade effect gak kite nyer study..

skrg ni pun..
majoriti dak2 uia sume tengah susun jadual utk sem dpn..
siap ade wat plan A, plan B, etc ag tu..
tp cam aku skrg ni baru ade plan A..
huhu..

ok..
habes ckp pasal pre-reg..
skrg masuk lak topik ketensionan aku menghadapi Quiz yg berlambak2..
maklumlah..
dah nak habes sem..
sume sbjk nk habeskan quiz cpt2..
sbb nak redy kan carry marks utk students..

sape yg susah??
AKU jugak..
eh3 silap lak..
STUDENT jugak..
hehe..

cam arini..
quiz drawing aku..
cam hampess..
kene wat gune software alibre design..
bapak susah structure die..
nak pecah kepale otak aku pikir camne nak buat..
bygkan..
ag 30 minit nak habes masa..
satu soklan pun tak habes jwb..
hoho..
tension giler mase tu..

bile tanye Kak Fara (tutor yg handle klas drawing)..
baru ak tahu yg sblm ni..
student uia yg amek sbjk engin drawing..
final exam die hnya lukis manually jer..
I mean lukis gune protractor dan seangkatan dgnnya..
tp mulai dr batch aku pulak..
dh mule kene jawab final exam..
gune alibre software ngan lukis manually..
bapak la..
jwb quiz tadi pun dah cm hampess..
camne la agk nye aku jwb final nnt..
huhu..

ok..
settle pasal quiz..
hoho..
terasa byk mende pulak ak nak berceloteh skrg ni..
maklumlah..
dah semggu tak online..
laptop rosak..
masih tak dihantar baiki..
sbb takde mase..
hmm..

then..
mase aku ngah jwb quiz drawing pg td..
aku tlh terima msg dr coach silat aku..
mengatakan..

***

Salam smua anak2 muridku yg sdang bertapa
tamat sudah pertapaan kamu
kamu semua dipanggil ke pergunungan kembali berguru dgnku
ade ilmu nak ku berikan
kita ade misi yg perlu diselesaikan
berkumpul bermula esk mlm jam 8.00mlm di
pergunungan palimbayan sg. penchala
Tlg sampaikan kpd rkn seperjuangan yg lain
Ayoh beraksi!
masanya sudah tiba
Bangkit!

***

woha!
aku dipanggil utk trun training silat balek..
aduss..
camne la agknye tening nnt..
stamina aku yg dh hancoss..
huhu..
sahabat2ku yg turut terlibat..
Ayoh kite gegarkan kembali..
pergunungan palimbayan sg. penchala yg dimaksudkan..

tp ujung mggu ni pulak..
aku dah kene attend open hse umah lecturer ak..
ari ahd nye pulak kene attend jamuan silat kat gombk..
aduss..
nmpaknye kene jd runner jugak la mase kem silat nnt..
huhu..

ok la..
dah penat berceloteh..
ni la implikasi nyer bile dah seminggu tak menyentuh keyboard..
haha..

setakat ni jer dulu wat mase ni..
wassalam.

Wednesday, 13 October 2010

Stamina Ku Hancor

Assalamualaikum.

Tidak!!!
Stamina ku da hancosss..

sbnrnye..
buat ptama kalinya setelah hampir bbrpa bulan lamenye..
aku berjogging..
fuh~

bygkan..
kalo mase dulu..
waktu stamina aku leh kate ok..
aku dapat jog pusing tmn titiwgsa dgn hnya 13 minit..

Tapi!!
pg td aku bjaya buat satu pusingan..
17 minit..

hmmm..
17-13=5minit..
5 minit woo..
beza dri dulu..

giler ar..
camne aku nak kejar balik stamina cm dulu..
adoyai..
sedih btol..

nmpknya aku kene mule konsisten jogging tiap pg..
cam dulu..

game da dekat..
2-7 nov ni..
cuak btol..
ok la..
cau dulu..
wassalam.

Monday, 11 October 2010

Hari Minggu Yg Sibuk

Assalamualaikum.

Terasa lama diri ini tak berblogging..
Mgkn disebabkan diri ini terlalu sibuk dgn pelajaran..
tambahan pulak skrg ni laptop aku buat hal pulak..
bertambah jarang lagi lar aku akn menulis..
huhu..

insyallah..
kali ni aku nak berceloteh sikit pasal hari minggu yg baru jer berlalu..
dimana aku tak habes2 dpt invitation pegi open house umah org..
ape famous sgt ke aku ni..
haha..

hari sabtu lepas..
ade 3 org buat open house..
umah marzuq kat wangsa maju..
bertolak dr uia lepas zohor..
sampai sane..
tngk2 rmai gak dak uia ade skali.
pastu..
ptg tu gak rncg nak pegi open hse umah muslim kat bangi..
mule2 cam tak yakin jer nak pegi..
sbb tengk cuaca cam nak hujan jek..
pastu last2 pegi gak..
redah jer..
konvoi tiga moto (ak, raja, ishkandar)..
alhamdulillah sepnjg perjalanan tak ujan lgsg..

sampai kat umah muslim..
tngk2 semua meja dah kemas2..
tinggal meja VIP jer..
aku terserempak ngan Pak Cik Aminuddin Yahaya, S/U Isma..
borak2 sikit..
pastu teros menjamu selera..
kitorg pun mkn kat meja VIP dgn muka x malu..
hekhek..

dan lepas tu pulak..
menuju ke umah ishkandar kat putra jaya (open hse secara ttibe)..
first time masuk umah dia..
apartment flat..
boleh tahan gak view dr umah die..
maklumlah..
tingkt atas sekali..
tgkt 14..
hoho..
lepas mkn..
solat mgrb jemaah ngan family beliau dan teros bertolak pulang..

pastu hari ahd nye pulak ade dpt invitation..
wedding kakak kpd member ak, Ibnu Shaban..
kat Sri Baiduri, Ukay Perdana..
mase wedding tu ade persembahan silat dr group member2 aku..
silat gayong..
yg dianggotai oleh..
ishkandar, ibnu, raja, arifuddin, ayoi dan dua pesilat puteri..
mule2 ingt ak nak join..
tp sbb sampai2 jer kat majlis tu...
prsembahan dah nak mule..
pastu paham2 jer la..
hmm..
ckg rais ngan ckg jasmi juga turut hadir dlm wedding tu..

stkat ni jer dulu..
nak upload gambaq..
intrnt lembap nk mampuih..
sekian..

Thursday, 7 October 2010

Selamat Hari Lahir Ibu

Assalamualaikum.

Fuh~
nape terasa letih jer arini..
then rase ade je yg tak kene arini..

arini mmg ari yg memnatkan utk mggu ni..
aku kene lalui 2 Quiz and satu presentation dlm sehari..
tapi aku rase cam terok jer aku jwb quiz td..
cam tak study pun ade jugak..
padahal semlm aku stay up kot..
aduss..
presentation pulak..
naseb baek member present..
aku juz tlg cari point and manage slide jer..
takde lah beban sgt nk stdy quiz mase mlm semlm..
huhu..

semlm..
aku ade lecture utk halaqah ak..
mase tengah tanda attendance halaqah tu..
tetibe aku baru tersedar yg semlm 6 okt..

6 OKTOBER 2010!!!..
adoyai~
camne lak aku leh terlupe..
aku tngk jam dah nk lagi 2 jam nak masuk 7 okt..
dlm sejarah idop ak tak penah terlupe tarikh keramat ni..
iaitu "Hari Lahir my lovely mOm"..
Pastu aku teros msge mak aku wish happy befday..

"..SELAMAT HARI LAHIR BUAT IBUKU YG TERSAYANG..
..SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI..

..TERUSKAN MEMBURU CINTA DAN REDHA ILAHI.."

-ikhlas dari anakmu, Azam-



..latest pic with my mOm during Hari Raya diz year..

aku ingat ag dulu..
mase kecik2 dulu..
bile sampai jer Hari Ibu ngan Hari Befday Mak ak..
aku, adek ngan kakak aku takkan lupe untuk..
kumpul duet n belikan hadiah utk mak ak..
syahdu btol bile teringt detik tu..

tapi skrg ni masing2 dah busy..
busy ngan keje..
busy ngan belajar..
busy ngan kehidupan..
aku takot sgt..
aku takot sgt satu hari aku terpaksa hadapi..
detik untuk berjauhan dengan ibubapa ak..
sape la yg nak jaga mereka nnt..
bile mereka dah tua..
bile mereka betol2 memerlukan kasih syg seorg anak..
bile mereka betol2 memerlukan perhatian seorg anak...
hmm..

***

Di dalam As Shahih diriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiyallahu’anhu bahwa Rasulullah Shallallahu’alaihi wasallam bersabda :

“Apabila seorang anak Adam meninggal, maka akan terputus amalannya kecuali tiga perkara : sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat, dan anak shalih yang mendoakan kepadanya”.

***

cukup lah sekadar ni..
semoga kite mendpt iktibar dari penulisan kali ni..

wallahualam.

Tuesday, 5 October 2010

Meeting Tetibe!! Ape Cite??

Assalamualaikum.

(..CELAKA BETOL!! WAT PENAT JER AKU DTG.. PANEH BETOL HATI AKU SKRG NI!! x_x..)

beberapa jam sebelumnya..

lepas habes jer kelas BM ptg td..
semua member group presentation BM ak..
dah plan nak buat discussion pasal presentation..
plus siapkan flash utk visual aids..
mlm ni kat library..
rncgnye lepas mgrb nk tros jumpe kat library..

then..
mlm tu..
perancangan berjalan seperti yg dirncg..
lepas selesai mandi dan solat mgrb berjemaah kat bilik..
aku teros bertolak menuju ke lib..
bersama sorg member group ak (roomate) dgn menaiki moto..

sampai jer kat lib tgkt 4..
aku terus bukak laptop..
terus mulakan pencarian isi-isi utk presentation tu..
sementara menunggu kedtgn lagi dua dak group ak..

beberapa minit lepas tu..
barulah dtg sorg demi sorg..
pastu ak teros install Adobe Flash kat dlm laptop aku..
sbb presentation kali ni..
lecturer tu PAKSA guna flash..
adoyai..
dah ar lgsg tak reti nak guna bende alah tu..
huhu..
pening giler kepale ak nak belajar..
sampai skrg tak paham ag camne nak gune..

tengah2 sibuk wat keje..
tetibe dpt calling dr coach silat ak..
"ko tak trun meeting kat umah cekgu ke mlm ni?? awat lmbt semcm?? ni ape cite s/u lmbt ni??"..
aku pun terkejut..
takde pulak sesape b tau aku pasal ade wat meeting mlm ni..
aku pun dgn nada tak puas atie nye berkata..
"meeting ape pulak ni..takde org btau pape pn..camne nak pegi, sbb skrg ni saye ngah ade discussion..kalo btau awal sket takpe jugak.."
last2 coach aku tu pun ckp..
"..takpelah..dah habes discussion nnt dtg lah sini.."
aku pun meng'iya'kan jer..
tension kot takde org btau pape pn..
then..
aku pun teros smbg keje ak..
sampai la dlm kul 1030pm..
mase tu mmg aku ngah stuck gile..
tak paham camne nak gune Adobr Flash tu..
last2..
aku give up..
ak ckp kat member group ak yg len..
aku nk beransur dulu sbb nak kene pegi meeting kat luar uia..
huhu..

aku pun menyusun langkah seribu..
terkejar2 pegi umah cikgu (tmpt meeting diadakan)..
punyelah nak cepatnye..
tibe2..
bile dah sampai jer..
tngk2 meeting dah habes..
mase tu hati ku bengkek giler..
sampai tak terkata..

rintihan hatiku ketika itu..
"..CELAKA BETOL!! WAT PENAT JER AKU DTG.. PANEH BETOL HATI AKU SKRG NI!! (x_x).."

pastu aku pun wat bodo jer masuk umah cekgu..
tngk2 ade dak2 skolah sg pusu skali..
awat dak2 ni ade pulak??
takkan sorg pun tak b tau aku ade meetg..
siot btol..

ckg pn mase tu jemput aku mkn..
sbb meetg dah habes..
so..
takde bende yg dah nak dibincgkn..
kalo ikutkan ati aku mase tu mmg takde mood lgsg nk mkn..
tp sbb pikir2 balek..
dah dtg penat2..
tak kan pegi camtu jek..
balun gak aku mkn roti canai skeping..
pastu teros beransur pulang ke uia..
dlm keadaan TENSION..

p/s: aku bukan demand ke..bajet org penting ke..ape ker..cume aku skrg ni ade tggjwb sbg s/u jawatankuasa pengelola silat smksp..and I should be the first person know pasal ape2 meetg..tapi sorg pun tak btau..naseb baek meetg mlm tu pasal jamuan akhir tahun silat smksp jer..huhu..sbb tak thn sgt..aku lepaskan dlm blog aku ni jer lah..wallahualam.

Monday, 4 October 2010

Hadis Hafazan

Assalamualaikum.

Aduss..
nape la aku susah sgt nk hafaz hadis2 ni..
hoho..











mule2 tgk mcm sng jer..
tp bile nk hafal ssh nak masok kepale pulak..
huhu :(

hadis2 kat ats ni adalah hadis hafazan utk sbjk halaqah ak..
kalo nak pass..
kene hafaz semua ni..

tp actually bukan ni jek..
ak kene hafaz..
surah al-isra (22-39)..
surah al-hasyr (8-10)..
dan beberape doa2 harian..

tp alhamdulillah..
sbb yg laen semua dah settle..
tasmi' ngan naqib ak..
tinggal 5 ketul hadis kat atas ni jek..

harap2 aku lepas..
pray for me..
amiin..

Bersilat di Tok Jenai

Assalamualaikum.

fuh~
penat btol mlm ni..
tapi seronok gilerzzz..
baru balek dr bersilat kat glgg Tok Jenai..

setelah lama meninggalkn karier silat gayong ak..
berbulan2 lame nyer..
sbb aktif silat prtndgn..

akhirnye..
insyallah..
mlm ni aku dah nak mule aktif balek ber'gayong'..
best jugak..
walaupun bdn ni terasa sengal2 n sakit2 sket..
sbb dah lame tak dibedal/dibelasah bdn ni..
haha..

tapi training mlm ni best sket..
sbb ade brother tu ajar ak maen parang..
basic maen prg..
iaitu cara tapak nak elak serangan spontan dr musuh yg menggunakan prg..
hoho..
tp sbb dah lame sgt tinggalkn tapak gayong ni..
mcm susah sket nk catch up..
bhgn tu aku tension sket lar..
tp overall..
mmg best!!
thx bro..
lepas ni leh smbung ag..
hehe..

balek tu kitrg semua singgah minum kat kdai mamak..
dkat ngan On Tai Kim..
pastu dlm kul 1230pm (jam Ish)..
tros grak pulang ke uia..
alhamdulillah..
pagar tak tutop ag..
huhu..
smpai bilik tros blogging..:P

gambar hiasan


..terkenang saat2 mase ngah aktif bergayong dulu..

sekian..
wassalam.

Open House Raja

Assalamualaikum.

Semalam..
3 Okt 2010..
hari Ahad..

Aku ngan roomate aku pegi open hse umah org lagi..
bulan syawal nak habes pun ade lagi org buat open house kan..
hehe..

hari minggu kali ni..
ade bekas roomate mase matrik uia dulu..
Farhan aka Pa'an..
lawat kitorg kat uia gombak ni..
maklum la..
dak matrik semua dah habes paper..
merdeka la kate kan..


..Ahmad Farhan Najwan a.k.a. Pa'an..
..habes blaja kat matrik uia lmbt sket sbb last minit tukar kos (engin>physical science)..

sebenar hajat die turun gombak..
nak pegi open house umah ustaz die mase die skola dulu..
alang2..
die lawat lah kitorg sbb dah lame tak jumpe..
die pun lepak tidur kat bilik aku..
hmm..

pastu..
hari sabtu tu..
die boleh pulak ajak aku ngan roomate aku pegi open house umah ustaz tu..
kitorg yang len ni (Jeni, aku, umar) dah lah lgsg tak kenal ustaz tu..
tapi sebab ade makan2..
tak leh tolak nih..
hehe..
lagi2 member aku jeni tu..
pantang dgr makanan..
mesti dtg punyer..
haha..

Pegi open house umah ustaz tu..
dalam kul 230 ptg..
kat kawasan greenwood jer..
pegi sane konvoi naek 2 moto..
moto ak ngan pa'an..

sampai sane jer..
salam2 ngan org sekeliling..
terus menjamu selera..
maklumlah..
perot lapar sgt sbb tak lunch ag hari tu..
huhu..
habes jer makan..
sembg2 sket..
terus beransur..


..aku & Umar di open hse umah ustz..


..jenny, pa'an & Umar (lagi!!)..

next destination..
tanpa dirancng..
terus menuju ke open hse umah Raja Zhafri..
kat Wangsa Maju..

pun cam biase..
sampai jer..
terus makan ag..
walaupun perot mase tu ngah kenyang giler..
sebab pegi balun makan byk2 mase open hse umah ustaz td..
hoho..
tp sbb nk jaga ati tuan umah..
yg tak henti2 suh mkn..
suh tambah ag..
layan jer la.,
huhu..
beransur pulang ke uia jam 530 ptg..


..di open hse umah baru Raja..

alhamdulillah..
cuaca ari tu baek jer..
tak hujan dan tak panas terik..
hmm..

mlm tu pulak aku pegi ag sekali umah Raja..
haha..
mmg tak malu btol aku nih..

tp sbb malam punye invitation..
semua dak2 gayong..
plus ade dua org cikgu silat dtg..
takleh lepaskan peluang..
hehe..
Cikgu Rais ngan Cikgu Jasmi dtg..
aku pulak bwk member, Tho yg takde kene mengena ngan silat dtg sekali mlm tu..
mmg stuck giler mamat tu..
hakhak..
sian btol..
takpe lah..
janji skrg ni die dah pandai salam gayong..
haha..


..ukhuwah gayong..bersama ckg rais & ckg Jasmi..

bertolak balek uia dlm kul 1100 mlm..
sbb aku ade quiz ngan report kene submit esok pg nyer..
huhu..

ok..
tu jek..
wassalam.

Saturday, 2 October 2010

Gayong Perdana 2010

Assalamualaikum.

Alhamdulillah..
setelah pegi klinik semalam..
setelah telan lebih dari 4 pil ubat..
kesihatan ku kini da smakin pulih..

sebenarnye..
aku baru jer balik dari menghadiri..
program gayong perdana..
kat padang mpaj..

woha!
ramai gak anak2 gayong dari serata dunia yg trun kat sini..
tak sangke btol..
sampai mknn pun lari bajet..

first tyme gak tengok cikgu2 veteren beraksi..
antaranye..
ckg azman upsi
ckg hamzah ahmad
ckg hamzah tajuddin
ckg rasol
pastu ade la lagi ckg2 lame yg aku tak tau name die..
huhu..

plus..
ade penyampaian sandang imam khalifah agong..
pssgm kebangsaan..
kpd pm Najib Razak..
hoho..

last tyme owg yg dapat anugerah sandang tu..
adalah allahyarham Tun Razak..
iaitu arwah bapa pm skrg ni..
hmm...

maleh nak berceloteh..
capek bonar skrg ni..
huhu..

biaq la gambo dibwh yg menceritakan segalanya..
hehe..


..kedatangan VVIP Dato' Seri Najib Razak..


..khusyuk mendengar ucapan Datuk Adiwijaya..


..cepat2!! Najib nak dipakaikan sandang..


..alhamdulillah..selesai sudah penganugerahan sandang kpd YAB Najib..huh~


..Ckg Faid dianugerahkan Bengkong Hitam Pelangi Cula Sakti 6..


..penyerahan sandang kpd Menteri di Jabatan Perdana Menteri (rase nyer) sbg Timb. Imam Khalifah Agong..



..penyerahan Bengkong Pelangi Hitam Cula Sakti 4 kpd wakil negara lain..




..penyerahan keris kuasa Kejohanan Pencak Silat PSSGM Kebangsaan kpd PM selaku Imam Khalifah Agong PSSGM Kebangsaan..


..demo dari Team Demo Silat Ckg Rasol..


..Seluruh anak gayong buat Golongan 10..


..persembahan sundang lipas dari gurulatih2 veteren/pelangi hitam cula sakti yg diketuai oleh Ckg Hamzah Ahmad..


..persembahan jemputan dari Gayung Fatani dan Cekak Hanafi..





..demo pemecahan dan bengkokkan besi yg diketuai oleh Ckg Rasol..


..penutupan gelanggang..

majlis selesai dlm pukul 630 ptg..
pastu semua pesilat pegi serbu makanan kat khemah blkg pentas..
hoho..

tu je kot..
wallahualam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...