Tuesday, 5 October 2010

Meeting Tetibe!! Ape Cite??

Assalamualaikum.

(..CELAKA BETOL!! WAT PENAT JER AKU DTG.. PANEH BETOL HATI AKU SKRG NI!! x_x..)

beberapa jam sebelumnya..

lepas habes jer kelas BM ptg td..
semua member group presentation BM ak..
dah plan nak buat discussion pasal presentation..
plus siapkan flash utk visual aids..
mlm ni kat library..
rncgnye lepas mgrb nk tros jumpe kat library..

then..
mlm tu..
perancangan berjalan seperti yg dirncg..
lepas selesai mandi dan solat mgrb berjemaah kat bilik..
aku teros bertolak menuju ke lib..
bersama sorg member group ak (roomate) dgn menaiki moto..

sampai jer kat lib tgkt 4..
aku terus bukak laptop..
terus mulakan pencarian isi-isi utk presentation tu..
sementara menunggu kedtgn lagi dua dak group ak..

beberapa minit lepas tu..
barulah dtg sorg demi sorg..
pastu ak teros install Adobe Flash kat dlm laptop aku..
sbb presentation kali ni..
lecturer tu PAKSA guna flash..
adoyai..
dah ar lgsg tak reti nak guna bende alah tu..
huhu..
pening giler kepale ak nak belajar..
sampai skrg tak paham ag camne nak gune..

tengah2 sibuk wat keje..
tetibe dpt calling dr coach silat ak..
"ko tak trun meeting kat umah cekgu ke mlm ni?? awat lmbt semcm?? ni ape cite s/u lmbt ni??"..
aku pun terkejut..
takde pulak sesape b tau aku pasal ade wat meeting mlm ni..
aku pun dgn nada tak puas atie nye berkata..
"meeting ape pulak ni..takde org btau pape pn..camne nak pegi, sbb skrg ni saye ngah ade discussion..kalo btau awal sket takpe jugak.."
last2 coach aku tu pun ckp..
"..takpelah..dah habes discussion nnt dtg lah sini.."
aku pun meng'iya'kan jer..
tension kot takde org btau pape pn..
then..
aku pun teros smbg keje ak..
sampai la dlm kul 1030pm..
mase tu mmg aku ngah stuck gile..
tak paham camne nak gune Adobr Flash tu..
last2..
aku give up..
ak ckp kat member group ak yg len..
aku nk beransur dulu sbb nak kene pegi meeting kat luar uia..
huhu..

aku pun menyusun langkah seribu..
terkejar2 pegi umah cikgu (tmpt meeting diadakan)..
punyelah nak cepatnye..
tibe2..
bile dah sampai jer..
tngk2 meeting dah habes..
mase tu hati ku bengkek giler..
sampai tak terkata..

rintihan hatiku ketika itu..
"..CELAKA BETOL!! WAT PENAT JER AKU DTG.. PANEH BETOL HATI AKU SKRG NI!! (x_x).."

pastu aku pun wat bodo jer masuk umah cekgu..
tngk2 ade dak2 skolah sg pusu skali..
awat dak2 ni ade pulak??
takkan sorg pun tak b tau aku ade meetg..
siot btol..

ckg pn mase tu jemput aku mkn..
sbb meetg dah habes..
so..
takde bende yg dah nak dibincgkn..
kalo ikutkan ati aku mase tu mmg takde mood lgsg nk mkn..
tp sbb pikir2 balek..
dah dtg penat2..
tak kan pegi camtu jek..
balun gak aku mkn roti canai skeping..
pastu teros beransur pulang ke uia..
dlm keadaan TENSION..

p/s: aku bukan demand ke..bajet org penting ke..ape ker..cume aku skrg ni ade tggjwb sbg s/u jawatankuasa pengelola silat smksp..and I should be the first person know pasal ape2 meetg..tapi sorg pun tak btau..naseb baek meetg mlm tu pasal jamuan akhir tahun silat smksp jer..huhu..sbb tak thn sgt..aku lepaskan dlm blog aku ni jer lah..wallahualam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...