Thursday, 24 February 2011

Pilihan Raya Kampus 2011

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, tamat sudah sesi kuliah untuk minggu ni. Esok cam biase takde kelas! Yeah! Haha. So, bila esok takde kelas, jawabnye malam ni tido lewat la. Hmm. Pastu tetibe jer terdetik nak update blog aku ni. Hmm.

Sebelum tu, tahniah aku nak ucapkan kepada Pro-Mahasiswa kerana telah menang majoriti dalam pilihan raya kampus UIAM baru2 ni. Huhu. Bercakap pasal pilihan raya, suka aku nak timbulkan beberapa persoalan. Perlukah pilihan raya ada provokasi? Kenape mesti bila sampai pilihan raya jer mesti ade benda2 yang tak elok berlaku. Macam kita sedia maklum mengenai perjalanan pilihan raya kampus untuk tahun ni, terdapat beberapa kes yang berlaku di sebilangan universiti sebagai contoh kehilangan calon kampus UM yang akhirnye dijumpai di Bangi (jauh tu~), pastu sebilangan calon yang menang PRK di UPM terpaksa didiskualifikasikan atas sebab tertentu dan banyak lagi. Alhamdulillah sebab kampus UIAM tempat aku belajar ni aman jer dari semua gejala2 macam tu masa pilihan raya baru2 ini. Jauh disudut hati aku nak puji sangat kampus aku ni, tapi kalau benda yang baik apa salahnya dijadikan contoh kepada yang lain.

Berikut adalah keputusan penuh PRK UIAM 2011 :-

Students' Representative Council (SRC) @ Majlis Perwakilan Pelajar (MPP)

**********

CONSTITUENCIES (GOMBAK CAMPUS)

AHMAD IBRAHIM KULIYYAH OF LAWS:
Hafizul Faris bin Che Razlan (641)
Muhammad Eizzaz b Redzuan (418)
Muhammad Fitry b Hussin (619)
Muhammad Taufiq b Johari (186)

KULIYYAH OF ENGINEERING:
Mohamad Amir Arif b Ramli
Syahril Uzair b Syahmil Hameed
(won uncontested)

KULIYYAH OF ECONOMICS & MANAGEMENT SCIENCES:
Masyitah bt Md Hassan (540)
Mohammad Iqbal b Ab Wahab (837)
Nashrul Haziq b Mohd Nasir (257)
Nur Sakinah Sulaiman (680)
Wan Mohd Hafiq b Abdul Jalil (726)

KULIYYAH OF INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY:
Siti Aminah Mohd Naim
Wan Zulkarnain Wan Ismail
(won uncontested)

INSTITUTE OF EDUCATION:
Mimi Nor Syahuda bt Setapani (182)
Nik Mohd Hanis Nik Rakami (273)
Mohd Fairul Mohd Nawawi (110)
Nurrul Hafizul Che Hussin (146)
Ahmad Abdussalam Husni (103)

KULIYYAH OF ISLAMIC REVEALED KNOWLEDGE & HUMAN SCIENCES:
Mahirah Abdul Rashid (1624)
Mahmud Rajaie Othman (499)
Mohamad Kamal Hakimie Mohd Nazri (355)
Mohd Hazirin Zainordin (262)
Mohd Rizwan b Mat Zain (1337)

KULIYYAH OF ARCHITECTURE & ENVIROMENTAL DESIGN:
Adib Fakhrullah b Azmi
Muhammad Hafizul b Taib
(won uncontested)

INTERNATIONAL STUDENT:
Mohammad Mohiuddin
Abas Abdullah Ahmed
Habib Abu Omer
Noman Bashir
(won uncontested)


CONSTITUENCIES (KUANTAN CAMPUS)

KULIYYAH OF ALLIED HEALTH SCIENCES:
Anis Nadia Hussin Shokri (163)
Farihah bt Abdullah (115)
Muhammad Luqman Hakim bin Roomali (207)

KULIYYAH OF DENTISTRY:
Kamal Amar bin Dahlan
Nurun Hanim bt Othman
(won uncontested)

KULIYYAH OF MEDICINE:
Hanis bt Abdul Rani
Sharif b Ahmad
(won uncontested)

KULIYYAH OF NURSING:
Fauzan b Mohamed (148)
Intan Fazirah bt Mustapha (84)
Nur Zu’aini bt Mohd Sariful Lim (116)

KULIYYAH OF PHARMACY:
Ahmad Mustaqim b Ariffin
Noor Baiti Solehah bt Nu Awi
(won uncontested)

KULIYYAH OF SCIENCE:
Muhammad Shafiq bin Abu Hassan
Siti Aminah Muhammad Imran
(won uncontested)

INTERNATIONAL STUDENT:
Miss Hasna Ahmad
(won uncontested)

**********

Jujur aku kata sorang pun aku tak kenal nama2 kat atas ni. Haha. Tapi sekurang2nya ade la jugak aku ambek tahu sikit pasal politik kampus ni. Anyway, Congratulations to Winners! Laksanakanlah manifesto yang telah dijanjikan semasa kempen tempoh hari. Janji mesti dikotakan kalau tak nak masok neraka. Haha. Pedas jugak ayat aku ni. Just nak ingatkan jer tugas pemimpin ni bukan senang. Bak kata Cikgu aku sebelah kaki dah ada dalam neraka. Tersalah langkah sikit jer dah masuk dua2 kaki dalam neraka. Fikir2kan.

Pastu nak khabaq sikit kelemahan masa PRK UIAM ni. Nak tau apa dia? WiFi UIAM sume dorang block sebab nak lancarkan perjalanan pilihan raya. Disebabkan tu aku terpaksa keluar pergi McD berdekatan untuk online, sebab ade benda urgent aku kene download kat internet. Aduss. Tak pasal2 RM10 keluar macam air jer sebab dah ade kat McD takkan nak duduk jer kan? Hehe.:P

Yang ni pulak keputusan overall semua kampus dalam Malaysia.

*klik to enlarge*

Ok! Done about Politics. That's all for now. Till we meet again. Wassalam.

4 comments:

  1. orang tua berpolitik boleh dibawa sampai mati..
    orang muda kalau berpolitik, boleh lagi dibawa minum..

    congrat to pro-m. asik pro-a je pgg uni xbes gak an.><

    ReplyDelete
  2. orang tua berpolitik boleh dibawa sampai mati..
    orang muda kalau berpolitik, boleh lagi dibawa minum..

    congrat to pro-m. asik pro-a je pgg uni xbes gak an.><

    ReplyDelete
  3. haha..
    tapi bukan golongan mahasiswa ni dalam kalangan orang muda ker??
    tapi perbuatan mereka seolah2 menyerupai suasana politik negara.
    huhu..tapi nak wat camne kan..
    inilah realiti.
    mahasiswa peneraju pimpinan negara..
    hehe..
    btw..thx for the visits..:D

    ReplyDelete
  4. haha..
    tapi bukan golongan mahasiswa ni dalam kalangan orang muda ker??
    tapi perbuatan mereka seolah2 menyerupai suasana politik negara.
    huhu..tapi nak wat camne kan..
    inilah realiti.
    mahasiswa peneraju pimpinan negara..
    hehe..
    btw..thx for the visits..:D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...