Thursday, 2 February 2012

Kejohanan yang membosankan

Assalamulaikum.
Haha. Tajuk nampak macam entah pape. Before that, kejohanan yg dimaksudkan ialah kejohanan Pencak Silat Taming Sari anjuran Kelab Pencak Silat UKM. Merupakan kejohanan terbuka dan peringkat ipt. Hmm.

Macam biasa, aku hanya cenderung ke arah kategori silat seni je. Bila sampai silat olahraga je, aku dah start bosan. Cuma ade la beberapa match yang nampak ade saingan hebat. Contohnya perlawanan antara Pesaka Perak dan ATM. Series best. Meletop sana sini. Permainan yang agak agresif. Pack tiga2 babak penuh ngan rebutan mata antara kedua2 pihak.

Kejohanan ni berlangsung selama 6 hari. Memang memeritkan bagi orang yang tak berape nak minat silat olahraga. Sebab kejohanan kali ni kategori silat seni dihabes kan awal dlm hari pertama dan kedua. So, sepanjang menunggu majlis penutupnya, kami ni atlit silat seni terpaksa jadi penonton jer la nampaknya. Haha.

Papepun, best of luck buat team2 yang masih bertanding. Team Selangor, Team UiTM dan Team UPNM. Chaiyok!
Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...