Tuesday, 17 August 2010

Quiz > Tension > KFC

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, bertemu kite sekali lagi dalam laman 'MyStory' yg tak seberape ni. Hehe..macam siaran tv pulak. Pagi ni aku rase agak tenang sikit berbanding pagi2 sebelum2 ni mungkin sebab tiada bende yg memberi tekanan kpd aku utk pagi ni seperti quiz n everything. Juz aku paling suke waktu pagi sebab waktu ni lah internet paling laju kat mahallah aku ni. So, waktu ni jugak aku suke online especially blogging cam sekarang ni. Hehe. Hari ni nak cakap pasal ape yer? Hmm~

Sebelum tu aku terasa cam nak kongsi sikit ketensionan aku semalam sebab tak dapat jawab quiz electric circuit dengan sebaiknya. Huhu. Dahlah soklan nye susah n complex giler (bg aku) pastu bagi mase juz satu jam jer. Agak tension disitu. Terasa macam kelam-kabut jer jawab semalam sebab nak kejar mase takut times up. Tambah2 pulak air cond kelas aku mase tu sejuk gilerzz secara tak langsung menyebabkan fokus aku terganggu. Memang macam nak bekukan orang jer. Huhu. Bapak tension!!

Abes jer quiz tu aku terus balik bilik dengan keadaan tension. Demi meredakan keadaan aku ketika itu, aku pun ajak roomate aku pegi bukak puasa kat luar. Die pun setuju. Ye la, die tu kalo bab makanan mmg tak pernah membantah. Hehe. Kitorang berdua pun pergilah bukak kat KFC Giant Batu Caves. Habes jer makan, kitorang solat maghrib dan terus balik uia. Huhu. Sempat jugak aku solat isyak n tarawih kat Masjid Uia Gombak tu. Alhamdulillah.

Sempena kite menyambut bulan ramadhan kareem ni, aku nak kongsikan sikit satu hadis yg aku terbaca ketika blogwalking. Huhu.

"Daripada Abu hurairah R.A berkata : Rasulullah s.a.w bersabda : Sesiapa yang tidak meninggalkan perkataan dusta dan tidak meninggalkan kelakuan dengan dasar dusta (berdusta dengan anggota), maka Allah s.w.t tidak akan memberikan apa-apa ganjaran ke atas keletihannya meninggalkan makan dan minum (berpuasa)."
-Hadith Riwayat Bukhari-

Semoga kite same2 mengambil iktibar drpd intipati hadis diatas dan amalkan setiap mase. Wallahualam.

2 comments:

  1. len kali kalu nak kuar makan duit withdraw dulu ye......hehehe....ish2 pelik tol la die nih....

    ReplyDelete
  2. pastu tulis je terus name ak...x yah nak tulis 'die' plak...ish2 malu2 plak die nih....hehehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...