Wednesday, 2 November 2011

UNIK tapi MAHAL.

Assalamualaikum.

Baru terasa lapang sikit bila dah settle semua kuiz dan exam sebelum menjelang cuti minggu depan. Alhamdulillah. Syukur sangat diberi ruangan seperti ini. Perkongsian kali ni aku terjumpe semasa sibuk onlinekan diri mengubati kebosanan. Fuh. Rumah memang UNIK giler. Memang jarang sesangat jumpe. Kat Malaysia ni confirm takde. Tapi dah unik tu, faham2 jer la harganya berapa kan. Ayuh kita saksikan.


Volcano House di Newberry Springs, California
Dibangun tahun : 1968
Harga rumah : $ 750,000

Bioscleave di East Hampton, New York
Dibangun tahun : 2007
Harga Rumah : $ 1,000,000

Sporty Ranch di New Canaan, Connecticut
Dibangun tahun : 1982
Harga Rumah : $ 2,500,000

Riverfront Playground di John’s Creek, Ga.
Dibangun tahun : 1992
Harga Rumah : $ 13,900,000

Lyons Valley Castle di Jamul, Calif.
Dibangun tahunv: 1930
Harga Rumah : $ 1,750,000

Apartment at Sea di seluruh dunia
Dibangun tahun : 2002
Harga Apartement : Dari $ 1.4 juta hingga $ 13.5 juta

Lighthouse di Deer Isle, Maine
Dibangun tahun : 1990
Harga rumah : $ 2,873,000

Red Rock Drive Castle di Phoenix, Arizona.
Dibangun tahun : 1977
Harga rumah : $ 3,500,000

Batcave di Laguna Beach, California
Dibangun tahun : 2004
Harga rumah : $ 11,850,000

Amazing giler. Pernah tak impikan rumah seperti ini. Memang mimpi la kalau nak merasa. Rumah banglo pun belum tentu dapat. Haha.

Wallahualam.

Sumber [...]

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...