Thursday, 4 October 2012

DILEMMA! Responsibility vs Passion

Ya Allah! Sangat2 merunsingkan. Once again terpaksa berdepan dengan DILEMMA. Situasi yg paling aku BENCI! Have to make BEST decision. Nak utamakan tanggungjawab ke minat? Nak utamakan belajar ke silat? Of kos kalau tanya semua org, confirm majoriti kata belajar. Urghh.

Bulan 12 ni hampir sebulan aku takde kat Malaysia. 12-22hb akan ke LAOS ade ASEAN University Games. 25-30hb pulak ade Kursus Jurutunjuk Regu peringkat Antarabangsa. Kalau aku amek keputusan nak libatkan diri dalam dua program ni, nak tak nak mmg aku terpaksa buat STUDY LEAVE. Sebulan tak belajar satu hal. Tapi tang kuiz, assignment, lab report dan projek yg kene submit tu pun satu cite gak. Ade pulak beberapa lecturer yg tak bape supportive. Aduii. Agak2nya which one is the best? Apply for study leave and participate on both programs or continue taking this semester but just participate on either one? Hurmm. Kalau peringkat biase2 takpe la jugak. Ni dua2 program ni peringkat international. And I think this is the right time untuk lakarkan sejarah dalam dunia silatku. Huhu.

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...