Sunday, 2 February 2014

Automotic IIUM Schedule Formatter


Assalamualaikum.

First day of the sem begin. Bismillah. As usual, mula-mula sem ni dah jadi rutin untuk semua student siapkan jadual kelas masing-masing. Maklumlah, kalau UIA, die guna CRS (Course Registration Slip) atau Confirmation Slip jer untuk mention susunan kelas kat student-student. Sangat serabut kalau sorang student tu ambil banyak subjek.

Untuk sem ni, entah kenapa terasa malas sangat nak buat jadual kelas. Maklumlah, subjek hanya tinggal lima jer sem ni. Dan sem ni pulak insya Allah sem terakhirku di UIA. Memang terasa malas. Disebabkan kemalasan ku memuncak, aku pun merajinkan diri untuk terus online dan mengonline. Haha. Tetibe terjumpe satu post kat IIUM Online ni.


Memang status padan sangat dengan situasi aku mase tu. Haha. "...teringin nak ade timetable tapi malas nak buat sendiri..". So, apa lagi, mouse yang ade di tangan kananku laju je menekan link kat status tu. Nak try boleh klik [SINI].


Ok. Setelah ikut semua step-step die, maka muncul sudah jadual kelasku sendiri. Tapi disebabkan subjek LE4000 tak dinyatakan venuenya dalam CRS, masa kelasnya memang jauh menyimpang.Sepatutnya dari pukul 1130H sampai 1300H. Tapi dalam jadual habis sebelum pukul 1200H as shown below.


Apepun, jadualku sem ni tak sepack sebelum ni. Cuma setiap hari ade je. Isnin sampai Khamis. Start pukul 10 sampai 1 tengahari. Boleh kata setiap petang I'm FREE! Haha. Tapi actually still kene strive for my Final Year Project II yang mana consultation hour die kene adjust sikit sebab normally we were having discussion on Thursday morning, tapi disebabkan ade kelas mase tu, nampak gaya salah satu petang kene burn untuk discuss my FYPII. Apepun, GUDLUCK to all IIUM-ians! Sem baru, jom tanam AZAM baru. Insya Allah, ade mase lagi nak naikkan pointer sebelum grad. Amin.

p/s: By the way, credit to Muhd Amirul Ashraf, student ICT UIAM for this useful apps for all IIUM students.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...