Friday, 10 December 2010

Pemikiran Seorang 'Mata Duitan' 2

Assalamualaikum.

Fuh~
aku rasa ada topik best sikit malam ni. Hehe. Tengah-tengah aku melayari laman 'mukabuku', tetibe aku terlihat komen member aku masa skolah dulu. Tak silap aku, aku penah tulis post pasal die yang bertajuk Pemikiran Seorang 'Mata Duitan'. Motif aku tak tunjukkan identiti sebenar member aku nie sebab aku tak nak mengumpat die. Hehe. Kirenye ape yang aku cakap kali ni tak dikire mengumpat la kan kalo tak disertakan dengan nama die kan.

Ok. Untuk kali ni just aku letakkan nama timangan beliau jer. Tapi diingatkan post kali ni hanya sebagai pengajaran. Aku takde niat langsung nak mengumpat sesape.

Member aku yang dimaksudkan ialah 'JiJi'. Dan kali ni beliau berbahas mengenai MLM dengan abang kandung beliau sendiri iaitu 'BaMeR @ BeWaN' menerusi laman 'mukabuku'. Woha!
Berikut adalah perbualan antara adek dan abangnya.











Adeknya, 'JiJi' sekarang merupakan mahasiswa UiTM mengambil jurusan Diploma Kejuruteraan Mekanikal. Manakala abangnya pulak, 'BeWaN' seorang mahasiswa universiti luar negara dan mempunyai latarbelakang akademik yang excellent dibawah tajaan JPA.

Bukan aku nak perburukkan sesape kat sini, cuma aku terasa agak lega kerana ada jugak seseorang yang mampu melepaskan apa yang aku nak lepaskan selama ini terhadap beliau. Ye lah, maklumlah abang sendiri memang die tak berani nak condemn. Tapi kalo member tu boleh kata sampai tahap maki + condemn giler kalo orang cakap bukan-bukan pasal MLM tu. Nah! sekarang ni abang sendiri baru terpaku. Huh~ dah2. Cukup-cukup.

Semoga diberi petunjuk oleh Allah SWT. Sekian untuk kali ni.
Wallahualam.

p/s: Kalo maseh tak mengerti kenape aku tak berape selesa dengan beliau boleh klik link di perenggan pertama @ Pemikiran Seorang 'Mata Duitan'. Sekian.

2 comments:

  1. aku taw sape. hehe
    btw, mmg die agak pk psl kekayaan nie.

    ReplyDelete
  2. aku taw sape. hehe
    btw, mmg die agak pk psl kekayaan nie.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...