Tuesday, 14 December 2010

Ponteng Sbb Tak Jumpe Kelas !!!

Assalamualaikum.

arini pagi2 ag da penat..
fuh~

mane tak nye..
sbnrnye cite nye cam ni..

pagi td ak ade klas bm kerjaya..
lecturer Ckg Harun Hashim..
klas stat kul 8pg..
aku bgn betol2..
kul 720pg..
cpt2 siap mandi sume..
pastu terus bertolak..
bajet 10 mnt awl sbb nk cri klasnye..

klas aku kalo ikot yg tercatat dlm slip..
edu tr 14 2.1..
hoho..

yg bermaksud..
klasnye terletak di bangunan Kulliyah Education = edu..
nme klas die 'tr' stand for tutorial room..
dan lokasi die bilik no. 14..
tingkat 2..
yg point satu (.1) tu aku tak tau kejadah mne dtg nye..
haha..

ok..
berbalek pada kesah td..
aku da sampai kuliyah edu ni dlm bbrpa minit lpas tu..
sbb naek moto..
takde la jem sgt..

nk dijadikan cite..
ak ni mmg jarang giler jejakkan kaki kat kulliyah edu ni..
sng cite mmg boleh kire ngan jari la..
itupun sbb klinik uia mmg terletak dlm bangunan edu..
kirenye dulu ak pegi sane pun sbb nk pegi klinik..
hoho..


..IIUM Health Centre yg terletak dlm bgunan Institute of Education..


..dlm klinik Uia..

pg tu..
aku pusing punya pusing satu kuliyyah edu tu..
dkt setengah jam ke hulur ke hilir..
mncari klas..
sampai berpeloh gak la..
siap try cari kat kulliyah Human Sciences ag tu (sebelah kulliyah edu)..
takot2 kelas 'tr' tu terselit kat dlm kulliyah tu..
haha..


..antara kawasan yg ak tawaf pg td..haha..mghubungkan Kulliyyah Human Sciences ngan Institute of Education..

tp still tak jumpe gak..
sampai la aku tngk jam da kul 840pg..
ag 10 mnt jer nk habes klas..
aku pun da fed up..
teros menuju ke cafe kulliyah HS..
sarapan pg..
habes jer sarapan..
teros menuju ke moto CT100 ak..
nk balek mahallah..

tetibe..
otw nak ke moto..
terserempak ngan member ak..
aku pn tnye die..
"slm..klas ape pg ni..?"
die pn jwb..
"klas BM Kerjaya.."
sembang punya sembang..
rupe2nye..
klas yg die nk pegi tu same lecturer ngan klas yg ak tercari2 td..
Cekgu Harun Hashim..
sbjk pun same..
ak pn follow die pegi klas..
lokasi klas die len sikit dr ak..
tak silap ak..
edu lr 15 2.2..
tp sbb lecturer sme kn..
ak pn follow jer la..
bile sampai jer kat klas die..
aku tngk klas sblhnya tu lah klas yg ak tercari2 selama 30 mnt td..
woha!


..En. Harun b. Hashim..

tngk2 mase aku ngah ke hulur ke hilir cari klas td..
mmg ak ade lalu kat simpang nk masuk klas tu..
tp tak ternmpk pulak ak..
hoho..
mase aku smpi klas tu..
aku tngk ade 4 srikandi jer..
dak laki ngan lecturer nye takde pn..
kirenye ak rase mmg takde klas la kot..
itu kot hikmahnye ak tak terjumpa klas td..
haha..

pastu..
aku teros bertolak balek mahallah..
n tidooo~..
hahaha..

itulah kesah di pg arini..

kelakar jugak bila dipikir balek..
mklom lah da 5 bulan duk blaja kat Uia Gombak tu..
tp maseh tersesat jugak mase cri kelas..
haha..

tp stndard la..
sbb bkn kulliyah aku pun..
ak kulliyah engineering..
kalo kat kulliyyah ak..
takde lah tersesat kot..
haha..
thats all for now..

sekian..

5 comments:

  1. kalo budak yg da duk 5bulan bleh sesat, agak2 camane la ngan budak new intake yer?? ;p

    ReplyDelete
  2. X logik pun boleh sesat...
    Alasan je ni...
    Hehe...

    ReplyDelete
  3. X logik pun boleh sesat...
    Alasan je ni...
    Hehe...

    ReplyDelete
  4. eh3..
    betol la..
    ngah semangat giler nak pegi..
    tp da mmg tak jumpe klas..
    mgkn ade hikmahnye..
    hehe..

    ReplyDelete
  5. eh3..
    betol la..
    ngah semangat giler nak pegi..
    tp da mmg tak jumpe klas..
    mgkn ade hikmahnye..
    hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...