Monday, 6 August 2012

Not Interested in Anime

Salam 18 Ramadhan 1433H.

Sangat tertarik dengan gambar di bawah ni. Walaupun hakikatnya jauh menyimpang dari minatku. Yaa. Sejak aku jejak ke alam sekolah menengah, minatku ke arah kartun anime samakin pudar.


Kalau dulu masa kecik aku paling suka bila tiba hujung minggu. Salah satu faktornya ofkos sebab cuti sekolah. Tapi actually the most is because of the Dragon Ball cartoons. Sangat2 addicted pada ketika itu sehinggakan sanggup menghabiskan masa study dengan membaca komik2 Dragon Ball sehingga mencecah beratus2 episod dan siri. Bila diri ini melangkah sikit ke alam lewat sekolah rendah, minatku berubah angin ke kartun anime Naruto. Atas pengaruh kakakku yang tersangat addicted menontonnya tiap kali hujung minggu pada ketika itu. Siap habiskan kuota internet rumah semata2 nak download cerita naruto.


Namun, segala minatku ke arah anime ini terhenti pada ketika aku menjejakkan kaki ke alam sekolah menengah. Actually not because of being matured, tapi disebabkan aku sambung pelajaran di sekolah asrama, so memang takde masa nak layan naruto dah. Ade sekali tu, baru skip cerita naruto seminggu je dah dekat beratus kene catch up balik. Maklumlah dah tgk sekali dengan adik beradik. So, kire kene follow the flow sekali la en. Tapi sekarang ni memang boleh kata 100% not interested in anime typed cartoon.

Mostly sekarang ni layan movie2 mat salleh. Action typed movies e.g: Ironman, Avengers, Thor, etc. Tapi as usual, filem mat salleh ni kena pandai tapis sendiri. Not all scene we can watch. Well, you know what I mean.

Ok. Thats all for now. Till we meet again. Wallahualam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...