Tuesday, 4 September 2012

Kacang LUPAKAN Kulit!!

Surat pelepasan kem pemantapan atlet Kejohanan Sukan Universiti ASEAN dan surat pelepasan untuk latihan pusatnya baru je dapat tadi. Actually dah sampai lama dah kat Pusat Sukan UIAM. Pastu dorang pass kat Captain Team Silat UIAM yang teramat JARANG bersama kami. Memang berkurun la baru nak sampai kat kami. Suratnya dah sampai. Nama dah tersenarai. Tapi atletnya pulak buat hal. Damnn. Shitt. Celaka betul. Dulu kemain kata nak main MALAYSIA la bagai. Coach dah tolong 100% masuk atas kabel tanpa melalui MASUM terus terpilih sebagai atlit ke SUA. Siap jual nama. Sape yang tak kenal kredibiliti dan performance atlet hasil tangan Coach Habizan. Punyalah semangat coach berUSAHA keras untuk masukkan dalam team Malaysia nak bagi peluang merasai pengalaman bermain tahap antarabangsa. Last2 HAMPEHH! SUKMA dan MASUM boleh pulak berkorban padahal hanya tahap kebangsaan je. Ni tahap ANTARABANGSA kot. Rugi weh tak amek peluang ni. PELUANG hanya datang sekali. Sekali kau tolak, memang selamanya kau takkan dapat balik. Dan ingatlah. Keberkatan ILMU yang diberikan oleh seorang GURU tu sangat tinggi nilainya dan martabatnya di sisi ALLAH. Sekali kita mengecewakan mereka atas tindak tanduk kita, mereka terasa dan kecik hati. BERKAT tu serta merta LENYAP. Bukan setakat tak berjaya dalam silat je, tapi CONFIRM kejayaan dalam HIDUP kau pun tak mustahil Allah tarik jugak. Percayalah. Sentiasa ada JALAN yang lebih elok nak settlekan. Bukan dengan cara begini. Begini kau buat kat mereka, begini jugak anak2 kau akan buat kat kau satu hari nanti. Huhu.

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...