Wednesday, 5 September 2012

Manage BERAT dan PEMAKANAN

Sekian lama tak pekena ROTI PLANTA banjir bersama TEH PANAS. Makan pulak lewat malam gini. Memang naik la berat aku. Hoho. Roti canai dan adik-beradiknya ni pernah jugak aku dengar kalau nak hilangkan semua kalori dari makan sekeping ROTI CANAI memerlukan kita untuk JOGGING 10 round stadium atau 45 MIN JOG. Siksa wehh. Padahal nikmat makannya tak sampai 10 min. Tapi nak nyahkan dari badan sampai 45 min. Macam biase. Ikutkan aku kene manage jugak berat badan kasi IDEAL tapi mental punya pasal. Langgar je la. Ape pun tak bole. Huhu. Siksa jugak jadi ATLIT ni, sentiasa kena jaga pemakanan dan berat badan. Nampak kat TV atlit2 Malaysia mase OLIMPIK dulu macam best je dorang, padahal hakikatnya nak sampai ke tahap tu memang siksa giler. Banyak PANTANG LARANG. Bak kata pepatah orang dulu, biar bersusah dahulu bersenang kemudian.

Published with Blogger-droid v2.0.9

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...