Sunday, 9 September 2012

Latihan Pusat TEAM MALAYSIA

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Selesai sudah hujung minggu yang agak MEMENATKAN. Menghadiri sesi LATIHAN PUSAT dan PEMILIHAN atlit MALAYSIA untuk ke Kejuaraan Silat Piala Timbalan Perdana Menteri yang akan diadakan di Square One Mall, Batu Pahat hujung minggu akan datang.

At the moment aku jejakkan kaki di UTHM pada 7hb hari tu, aku terdetik dalam hati tak percaya dapat training dengan atlit Malaysia. Giler ahh. Aku terbayangkan training gile2 sampai muntah hijau. Hoho. Fitness pulak mesti kena kaw2 punye. Maklumlah tahap MALAYSIA. Tapi errr..

Agak MENGECEWAKAN. Apa yang aku bayangkan semuanya diluar jangkaan. 4 sesi latihan yang biasa diterapkan dalam latihan silat seni SELANGOR dijadikan 3 sesi latihan. Atau mungkin dorang ni dah terbiasa 3 sesi jek. Pagi, petang dan malam. Pagi buat fitness dan free game. Petang ngan malam pulak buat teknik. Hurmm. Nak kata tough tu takde la sangat. Sebab pernah merasai latihan lagi dahsyat dari ni.

Malam pertama training, kami (ATLIT UiTM/UIAM) lah yang paling SEMANGAT. Latihan katanya mula kul 9. Kul 840 kami dah terpacak kat depan Dewan Badminton tuu. Haaa! Nampakk tak DISIPLIN kami. Haha. Bukan nak membangga tapi just orang kata nak jaga nama baik team. Tunggu punye tunggu sampai 930, baru mula. Habes dalam kul 12. Balik bilik sembang2 sikit pastu terus tidur. Mase tu aku kecewa sangat sebab takde lagi sorang partner untuk main. Tak cukup sorang memang tak boleh join game ni.

Esok paginya kul 7 dah terpacak kat Dewan Badminton. Breakfast bermenukan Nasi Goreng Cina dan telur dadar. Air pulak disedianya air yang 'berpeluh'. Hurmm. Selesai breakfast terus jog ke STADIUM. Buat anaerobic atau long distance. Kami dipecahkan kepada 5 group. Dan dilepaskan group by group untuk slow jog melalui trek barlapan. 5 round pertama SLOW JOG. Next following round, orang yang belakang sekali kene speed ke bahagian depan dan sambung jog satu round. Begitulah seterusnya. Penambahan satu round, sorang yang kat belakang sekali akan speed ke depan. Then lepas settle sume, terus ke gelanggang FUTSAL. Err.. Bila tang futsal ni la paling aku lemah. Tak berapa minat sejak kecil. Setakat jadi DEFEND tu takde masalah la kot. Cuma agak tak enjoy bila buat benda yang kita tak gemar. Huhu. But still follow ape yang dorang buat semua. Petang ngan malamnya disambung buat latihan teknik. Cuma disebelah petangnya, sebelum teknik ada jog satu round UTHM.


Tiap kali latihan teknik, mesti aku kebinggungan memikirkan siapa yang patut GANTI lagi sorang teammate aku yang tak dapat main ni. Semalaman susah nak tidur sebab pikir pasal benda ni. Huhu. Alhamdulillah. Akhirnya ketemu jugak. Cuma ketinggiannya agak melampau sikit. AZAM MOKHTAR. Ketinggian terbaru (dalam gambar) yang agak ketara. Harap2 bile perform nanti tak ketara sangat. Huhu. Kebetulan pulak kategori Tunggal kekosongan, aku telah dipilih secara rambang untuk mengisi kekosongan tersebut. Dengan tak pernah trainingnyaaa. Hampeh giler rase bile perform depan COACH semalam. Huhu. ade seminggu je lagi nak game.

Rasa macam tak percaya. Sebelum ni main 2 kategori wakil SELANGOR ke Kejuaraan Kebangsaan je. Tapi kali ni main 2 kategori wakil MALAYSIA ke Kejuaraan Silat Piala TPM. Huhu. Cuak kott. Harap dapat perform dua2. Dan harap dapat doakan kami perolehi kejayaan di kejuaraan tersebut nanti. Amiiin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...