Wednesday, 26 September 2012

UIA di Media


Assalamualaikum.


Wehh. UIA masuk berita! UIA masuk paper! Tapi pasai pa masuk paper? Sebab PILIHANRAYA KAMPUS kena buat semula. Agak MEMALUKAN. Setelah bertahun-tahun PRK UIAM berjalan lancar, tapi tahun ni boleh pulak dorang batalkan undian hari tu. Siap diumumkan akan diadakan undian semula secara MANUAL. Nak salahkan sistem. Salahkan bilangan pengundi dan undi yang tak selaras. Ok. No komen. Itu depa punya pasai. Tapi aku rasa cam tak syok pulak UIA masuk paper sebab ni. Kalau masuk paper sebab UIA ni antara universiti yang terhebat ke, pelajar UIA cipta sejarah ke takpe jugak. Ini pasal pilihanraya dan politik kampus.

Ok. Harap pelajar2 UIA dapat tenangkan keadaan. Aku tahu sekarang ni masih PANAS di laman group IIUM ONLINE yang berdebat/berhujah/bermaki-makian meluahkan isi hati masing-masing kat dalam tu. Siap hentam orang-orang yang terlibat dengan PRK tu. Kita marah-marah jugak. Tapi harap kita dapat kawal emosi masing-masing. Peace! Minggu depan dijangka mengundi. Harap kali ni dapat kupon RM5 pulak. Haha.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...