Tuesday, 23 August 2011

10 Pendaftar TerAWAL fb.



Assalamualaikum.


FACEBOOK!


Aku rasa perkataan kat atas ni dah sinonim dengan semua kegiatan seharian kita. Tak perlu aku nak define ape itu FACEBOOK. Kalau nak jugak, in simple word facebook adalah MUKABUKU. Woha! Rase2nyer dari mane kite dapat info pasal fb ni. Yer la. aku sendiri pun dulu2 duk aktif friendster. Pastu terlekat kat myspace pulak. Last2 kat facebook. Mungkin sebab dah ramai member kat fb ni, senang sikit nak contact or sembang2. Ok. Tahu tak sape pendaftar akaun facebook yang terawal. Jom share!


Merupakan founder Facebook yang petama daftar website nih.mestilah dia kan..Dengan nombor id 4


Chris Hughes adalah Co-Founder Facebook yang merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa mereka belajar di University Harvard.Selain menjadi co-founder facebook,Chris Hughes menjadi popular setelah dia membuat website untuk Obama iaitu my.barrackobama.com yang dikatakan menjadi penyumbang besar sehingga Obama menjadi presiden kulit hitam yang pertama di Amerika Syarikat..Nombor idnya ialah 5.


Dustin Moskovitz adalah Co-Founder Facebook dan merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa belajar di University Harvard.Moskovitz memiliki saham Facebook sebanyak 6% yang membuat kekayaannya dianggarkan mencapai 1.4 million US$.Forbes menyatakan dia merupakan millionanre termuda di dunia..Nombor idnya ialah 5.


Arie Hasit merupakan kawan baik Mark Zuckerberg,ini kerana mereka berdua sering lepak bersama-sama sewaktu belajar di University Harvard.Mereka berdua juga merupakan Jewish/Yahudi.Sekarang dia bekerja sebagai juru bicara angkatan bersenjata Israel..Nombor idnya ialah 7.


Sikit jer maklumat mengenai mamat nie.Dia bekerja di Facebook..Nombor idnya ialah 10.


6. Soleio
Soleio merupakan pegawai teknik Facebook.Di page Facebook nya,dia menyatakan ianya berhubungan dengan teknikal Facebook..Nombor idnya ialah 11.


Chris Putnam merupakan salah seorang software engineer Facebook.tu jer..Nombor idnya ialah 13.


Andrew McCollum ialah kawan sekelas dengan Mark Zuckerberg di Harvard sekaligus menjadi design grafik pertama Facebook.Dialah yang merancang logo facebook untuk pertama kalinya..Nombor idnya ialah 26.


Merupakan pelajar Universiti Harvard dan berkemungkinan besar ialah teman sekelas Mark Zuckerberg.Kebanyakan pemilik-pemilik id-id yang kecil ialah pelajar Universiti Harvard kerana memang pada awalnya,Facebook dikembangkan untuk kepentingan pelajar dan mahasiswa Harvard. Nombor idnya ialah 27.


Mark Kaganovich ialah pelajar Harvard dalam bidang sains komputer.Dia merupakan founder dari labmeeting,iaitu sejenis social network seperti Facebook,tetapi dikhususkan oleh para ilmuan sahaja..Nombor idnya ialah 28.


Sekadar perkongsian untuk kali ini. Lihatlah, semuanya adalah golongan Yahudi laknatullah. Mereka mungkin ade agenda mereka tersendiri. Tak bermakna kita harus pangkah social network ni kerana kekadang berdakwah menerusi fb berguna untuk golongan yang celik IT dan gile mengadap komputer. Sekian.


p/s : Rase2 nyer, kite pendaftar akaun fb yang ke berape ek? Woha! : Sumber(klik ..Sini)


Wallahualam.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...