Wednesday, 10 August 2011

Tolong aku PILIH sebijik!!

Assalamualaikum.



Good Morning!! Eh2 Shilap2. Good Evening Semua. Haha. Kantoi bangun lewat :P Hmm. Baru jer dapat info dari anak buah silat aku yang beliau jadi untuk mewakili Negeri Selangor ke Kejohanan Pencak Silat MSSM Peringkat Kebangsaan dan Jemputan Antarabangsa di Kuching, Sarawak yang akan diadakan pada 20hb-25hb September ni. Alhamdulillah, walaupun bukan aku yang terbang ke sana, tapi ade jugak DUTA dari team silat sekolah aku ke sana bagi meneruskan tradisi kelab silat sekolah aku sejak tahun 2003 yakni wakil Selangor. Gudluck kepada beliau, adik Nurul Fadiah Ismail mewakili kontinjen Selangor dalam kategori Seni Tari Solo Puteri Sekolah Menengah. Ok. Done!



Hmm. Sekarang ni aku maseh dalam kebingungan nak angkat Blackberry ke, Iphone4 ke or Samsung Galaxy Ace. Penat aku pikir.





Iphone 4 & Samsung Galaxy Ace





Blackberry Torch 2



Kriteria yang aku nak :



1. Skrin Besar sebab kalau rakam boleh tengok dengan jelas sikit.

2. Ade WiFi. Senang sikit nak online dekat mane2 restoran. Boleh Update blog! Haha.

3. Tak kompleks sangat. Means takde la leceh nak transfer media or nak download software ke. Senang cerita USER FRIENDLY.

4. Heavy Duty sikit. Selalu bawak handset pergi jogging and training. So, kalau boleh nak cari yang lasak sikit.

5. Bukan seorang Gamers. Tapi kalau ade game jenis intelectual tu kekadang layan gak. Haha.

6. Of kos, kamera and music speaker mesti excellent. Sebab aku ni jenis suka merakam and tangkap gambar sebab nak masukkan dalam blog ni haa. Then, sebelum tidur aku selalu layan lagu.

7. dll @ etc.



Eh2. banyak gak demand aku. Padan la tak beli lagi sampai sekarang. Haha. Insyallah, kalau ade rezeki nak angkat sebijik hujung tahun ni. Tapi kalau lepas nak buat pilihan kat atas ni la. Please help me BB-users, Iphone-users and Samsung-users out there!



p/s : kalau ade penggune 3 kaum handset kat atas ni haa, kongsi2 lah kelebihan masing2 tu kat sini ek. Perkhidmatan anda sangat diperlukan :) Sekian.



Wallahualam.



3 comments:

  1. nak bb torch!!!!! idaman tuh....jom beli afta raya nieh hehehe....

    ReplyDelete
  2. samsung ataw iphone oke..tp iphone mahal sket la.klu nk bli samsung amek samsung s2, harga lebeyh kurang iphone 4..

    ReplyDelete
  3. cqyn : haa. die boleh telan kredit ek. hmm. bahaye tu.

    suhaida : jom beli skali. hehe.

    salam : bb tak ok ek? hmm. tapi ade gak plan nak try iphone.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...