Tuesday, 23 August 2011

Solat Sebelum Tengok Bola. Wau!

Assalamualaikum.


Sebelum ni ade jer manusia yang asyik heboh orang pergi stadium tengok match bola sampai terbabas @ tak sempat solat maghrib. Maklumlah, majoriti match bola sebelah malam standard mula jam 7.20pm lebih kurang. Bila tanya sebab ape tak sempat, dorang jawab surau penuh. Tapikan, ape pulak reaksi korang bila tengok gambar kat bawah ni.












Alhamdulillah~
Sejuk mata memandang, sejuk lagi hati menyangka. Bukan aku nak kata ape la. Cuma kan bagus kalau semua masyarakat atau peminat2 fanatik bola sepak tanah air yang selalu pergi stadium tengok match bola camni. Mana tahu ade rezeki team yang mereka sokong tu menang pulak. Tak gitu? Woha!


Tapi kan, kenapa gambar2 macam ni amat2 jarang keluar dalam akhbar. Kalau pergaduhan antara penyokong2 team bola sepak kat stadium tu boleh pulak masuk paper. Kalau pemain injurd boleh jer selit dalam akhbar. Mungkin ni agenda wartawan dalam menarik perhatian pembaca2 tempatan kot. I guess. hehe. Maklumlah, kata MEDIA MASSA. :P


p/s: Jom solat Jemaah dulu sebelum tengok bola. Jom Baca doa dulu sebelum Tidur! Hoho. Sekian. Sumber (Klik Sini)


Wallahualam.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...