Tuesday, 9 August 2011

Kebakaran di Awal Ramadhan

Assalamualaikum.



Sekalung takziah aku nak ucapkan kepada keluarga En. Khairuddin Bin Mohamad Hanipah dan Isterinya Pn. Sinar Hazni binti Zainal di atas musibah kebakaran rumah beliau di Blok 18, Birchwood Bandar Tasik Puteri pada lebih kurang jam 9.00pagi kelmarin.





keluarga mangsa





dining table





dapur





ruang tamu



Hmm. Ape hubungan aku ngan family mangsa?

Haha. Aku tak kenal pun beliau dan keturunan beliau ni. Tapi just aku dapat tahu melalui pihak masjid masa sebelum solat Tarawih kelmarin. Kebetulan pulak terjumpe gambar kejadian dalam news feed fb aku ni.



Kepada warga Bandar Tasik Puteri terutamanya, marilah sama2 kita hulurkan bantuan. Beliau mempunyai 3 orang anak yang maseh bersekolah. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut boleh klik SINI. Tabung bantuan telah dilancarkan di Masjid Bandar Tasik Puteri bermula kelmarin sehingga malam ni. Insyallah.



Kita tak tahu, hari ni hari mereka. Mungkin esok lusa hari kita pulak. Sekian.



p/s : Baik jugak aku ni kekadang. Haha. Tapi tak salahkan tolong saudara se-Islam kite yang lain. Woha!



Wallahualam.



3 comments:

  1. kesiannye... dah la nak raya.. huhuh...

    ReplyDelete
  2. yup..kesian jugak..tapi nak wat camne..dah cara tu Allah nak uji keluarganya di bulna ramadhan ni..semoga mereka tabah dengan ujian dariNya..thx for reading. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...