Tuesday, 23 August 2011

Segmen : KUIH RAYA Kegemaran SAYA ialah..

Assalamualaikum.


Buat Julung2 kalinya tetibe aku terdetik untuk buat satu Segmen berkaitan Aidilfitri yang bakal menjelma. Segmen nyer simple jer. Blogger2 baru macam aku pun boleh join. Saje nak try benda baru yakni buat Segmen. Hehe.


Sape nak join, amat digalakkan sebagai menyokong fenomena baru penulisan dalam dunia blogging. Ok. Berminat? Mudah saja..




1. Buat entri bertajuk : KUIH RAYA Kegemaran SAYA ialah..
2. Letak banner kat atas ni dalam entri anda dan linkkan ke entri ini.
3. Amat digalakkan follow blog ni. Tapi kalau tak berminat pun, aku paham.
4. Then, try jawab soalan yang tertera pada tajuk entri tersebut. Jawapan mestilah disertakan dengan gambar dan nama kuih raya tersebut.
5. Hendaklah nyatakan jugak sebab ape anda menggemari kuih tersebut.
6. Jawapan boleh diletakkan dalam entri.
7. Tinggalkan link entri anda di ruangan komen entri ni.
8. Setiap link akan menerima kunjungan dari penulis.
9. Entri yang menarik akan dipromosikan link blognya di Blog Jejak Musafir selama 3 jam.
10. Penyertaan sehingga 12.oo tengah malam 24 Ogos 2011 (Today!).


Contoh entri :-


KUIH RAYA kegemaran SAYA ialah Kuih Mazolla.




Sebab ia SANGAT3 Sedap!
Setiap kali Aidilfitri mesti mak aku beli satu balang untuk aku habeskan seorang diri. Woha!


p/s : Jom Join segmen ni. Harap dapat sokongan blogger2 tanah air. Sekian.


Wallahualam.


2 comments:

  1. pergh mazola, guwa suka gk.... gler satu balang bwk blik kampus, mmber2 x leh kacau la...ble cair dlm mulut rasa heaven

    ReplyDelete
  2. dah join dah..:)
    http://qasehsuchi82.blogspot.com/2011/08/kuih-raya-kegemaran-saya-ialah.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...